28 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu araba tutkusunu anlattı!

Ali Ağaoğlu araba tutkusunu anlattı!

Ali Ağaoğlu'nun araba tutkusunu artık duymayan kalmadı. Son olarak aldığı Rolls Royce Ghost marka arabasıyla Ağaoğlu, otomobillerini isteyen herkesin gelip kullandığını hatta ünlü isimlerin bile kapısını çaldığını belirtiyor...



Ali Ağaoğlu'nun araba tutkusunu artık duymayan kalmadı. Son olarak aldığı Rolls Royce Ghost marka arabasıyla yine büyük sükse yapan Ağaoğlu, otomobillerini isteyen herkesin gelip kullandığını hatta ünlü isimlerin bile kapısını çaldığını belirtiyor. 'Arabayı beğendiysem alırım, fiyatı dahil hiçbir soru sormam. Gazı, direksiyonu, freni var mı diye sorarım o kadar' diyen Ağaoğlu eğer rakamda anlaşırlarsa yakında bir araba markasının reklamında oynayacak.

* Son olarak aldığınız Rolls Royce Ghostle birlikte toplam kaç arabanız oldu
 Saymıyorum ki.

* Neyse ben öğrendim, 15 olmuş. Peki, arabalarınızın toplam değerini biliyor musunuz
 Yok, valla onu da bilmiyorum.

* Bir arabayı almaya neye göre karar veriyorsunuz
 Bir kere bunlar araba sımana girmiyor; harika makineler sınıfına giriyor. Gördüm mü, beğendim mi alırım.

* Son model olması şart mıdır
Evet, yeni çıkan modelleri takip ederim. Antikalarla uğraşmam ben (gülüyor). Aldığım arabaların sının belli, lüks arabalar! O sınıftaki arabaların konforunu seviyorum, özellikle Rolls Royce ve Bentley bana en çok hitap edenler. Direksiyonuna oturduğumda o farkı hissediyorum. Motorun gücünü ve konforunu alamda hissediyorum.

* Neden Rolls Royce Ghostu aldınız
Ben de Rolls Royce Phantom da var. Ama o tek kapı. Ghost ise dört kapılı olduğu için makam arabası olarak da kullanabiliyorum. Bir de daha kompakt.

* Arabayı Paris Otomobil Fuarı'nda görüp beğendiniz ama teslim almanız çok sürdü.
6 ay bekledim. Sosyetik bir araba bu, Avrupa'yı gezdi. Paris'teki fuarın ardından İstanbul Autoshov/a geldi. Sonra işlemlerin . tamamlanması için tekrar Londra'ya döndü.

* Diyelim ki bir fuarda hoşunuza giden bir araba gördünüz; ilk sorunuz ne oluyor
Hiç soru sormam ki; gazı var mı direksiyonu var mı, freni var mı diyorum o kadar. Aksesuarına da bakmam, fiyaanı da sormam.

* Nasıl yani* milyon dolar veriyorsunuz ama ek donanımları kullanmıyor musunuz
Yok, kullanmam ve de ilgilenmem.

* 2 milyar dolar servetiniz olduğuna göre, arabaya mesela 1 milyar dolar verir misiniz
Bırak servetimin yarısını, binde birini bile vermem. Aldıklarımın tutan da öyle zaten. Ancak arsaya servetimin yansını değil, tamamını bile yatırırım.

Aklınıza gelen her ünlü arıyor istesem beraber olmadığım kalmaz

* Kadınlar sizi çok arıyor mu

Açık söyleyeyim; aramayanı yok!  şžimdi siz böyle söyleyince aklıma ünlü bir sürü isim geldi Hepsi mi anyor
Bütün oyuncular, şarkıcılar, mankenler... Aramayanı yok ama hiçbiriyle bir şey yaşamadım. Taciz derecesinde arayanlar da var ama cevabım kesin 'Hayır'dır.  

*  İsterseniz beraber olamayacağınız kadın yok mu yani
Aşağı yukan öyle. Hatta çok ünlü bir kadın yemek yiyelim diye 7-8 defa aradı... Bıktım ve sonunda 'Tamam, yemeği 30
şžubatta yiyoruz' dedim. O kadar sevindi ki, teşekkür edip kapattı (gülüyor).

* Bir kadının aradığı her şey sizde var mı
Var. Güçlü erkek isterler, o var. çirkin değilim. Oturmasını kalkmasını da bilirim.

* Lüks araba kadını tavlamada etkili midir
Kadın gücü sever. Ama tabii ki bu sadece arabayla olmaz, erkeğin davraruşlan da önemli. Sadece parası var diye bir erkek güçlü olmaz. Dişi hayvan bile çiftleşecekse gidip en güçlü erkekle çiftleşir.

* Araba erkek için neyin göstergesi
Eskiden ne derlerdi; at, avrat, silah. Atın yerini şimdi araba aldı. Sadece bir ulaşım araa değil, daha ziyade gücü simgeliyor.

Beyaz şžov'a katılmak İçin 100 bin dolar istedim ama vermediler

* Kendi markanızın reklam filminde oynadınız ve bu inanılmaz ses getirdi. Bir araba markasından da teklif gelse kabul eder misiniz
Bir araba firmasından teklif var zaten,  görüşüyoruz. Başka pek çok firmadan da teklif geliyor.

İstediğim rakamları verirlerse elbette oynarım. Oradan kazandığım paranın tamamını eğitim içjn harcıyorum; hatta gelir vergisini de kendim ödüyorum.

*   Dizi, film, TV programı teklifleri yok mu size gelen
çok popüler iki diziden konuk oyuncu olmam için teklif geldi. Bakalım, duygusal şartlara bağlı! Doğan Kitapçılık da hayatımı kitap yapmak istediğini di... Kabataş ' Lisesi'nde um. Beni eğlence proğramına çağırmak isteyenlere liseme bağışta bulun diyorum. Beyaz'a da böyle söyledim.

* Kabul etti mi
Etmedi ama 100 bin dolar verirlerse çıkarım.

Arabamı kendim kullanırım; ben zannedip şoförüme kapı açıyorlar

Araba kullanırken düşünürüm. İşimle ilgili önemli kararlan araba kullanırken vermişliğim çoktur.

* Arabalarınıza isim verir misiniz, kimisi kızım ya da oğlum diyor ya hani
Vermem, arabalarıma traktör muamelesi yaparım. Dediğiniz doğru, bazısı arabayı garajında tutar ve kız sever gibi sever. Bense arabayı tepe tepe kullanırım. Benim arabayla girdiğim yere sen traktörle girmezsin. Bindiğim şeye hiç acımam.

* Peki tüm arabalarınızı kullanma fırsatı oluyor mu
Tabii, kullanırım. O gün keyfim hangisini isterse onu kullanırım. Ve de kendim kullanırım; makam aracımı bile... şžoför arka koltukta oturur. Hatta bir yere gittiğimde 'Ali Ağaoglu geldi' diye arka kapıyı açıyorlar ve şoför iniyor, (gülüyor)

*Hız yapmak için ya da günlük gezmede hangi arabaları kullanıyorsunuz
Makam araam Benüey ve Rolls Royce; hız yapmak istediğimde Ferrari ve Lamborghini; ailece gezmeye çıktığımızda ise üstü açık sporlan tercih ediyorum.

* Arabalarınızı ödünç almak isteyen arkadaşlarınız oluyor mu
Bırak arkadaşlarımı, her isteyen gelip kullanabilir. Hatta hiç tanımadığım insanlar da geldi arabalarıma bindi. Tek şartaı,tanrmadıHarırnın şoförümle birlikte yola çıkmalan. Malımı esirgemem.

* Tanıdığımız ünlü isimler de var mı arabalarınızı kullanan
Var ama isim vermem.

* Beğendiğiniz bir arabayı almadan önce kaç dakika düşünürsünüz
Hiç düşünmeden alırım. Günde 18 saat çalışan bir insanım. Tek hobim arabalar. Arabayla kendimi ödüHendiririm.
Kendim için para harcadığım iki şey var; araba ve kıyafet. Onun dışında 10 milyon dolar verip bir yat ta alırım, o parayı vermek benim için sorun değil. Fakat o yab alınca onunla zaman geçirmek lazım. Bense zaman fukarasıyım.

* Hız yapmayı sever misiniz
Asfaltı ağlatırım. Benüey'le 330 km. hız yapmışhğım var. Ghost ile 260 yapüm.

Enteresan ama Türk erkeği eşini benden kıskanmıyor

Diğer iş adamlarından çok farklı bir profil çiziyorsunuz. Halbuki onların da sevgilisi var, spor arabaları var ama hiçbirini görmüyoruz. Sizinse her şeyiniz ortada; sıra dışı bir iş adamımısınız

Yok sıra dışı demeyelim, olduğu gibi olan diyelim. Ama dediğinize katılıyorum, bazen insanlar belli bir noktaya gelince gizli kapaklı yaşıyorlar, halktan soyutlanıyorlar. Fakat ben şeffafım. Halktan soyutlamam kendimi. Bir kere Etiler'de kahvaltı yapıyorsam, üç kere şantiyede işçilerimle kahvaltı ederim. BÜ®r de insanlar kendilerini benimle özdeşleştiriyorlar. çalışırlarsa benim gibi olacaklarını düşünüyorlar. Sevilme nedenim bunlardır belki. şžimdi bir yere çektirirler. Türk erkeği aslında yanındaki kadın başka bir erkeğe el sallasa, gülse bozulur. Enteresandır ama beni kıskanmıyorlar. Kapalısı da açığı da öyle.

* Diyelim ki sevgiliniz 'Artık araba kullanmanı istemiyorum' dedi. Kimi bırakırsınız; arabaları mı kadını mı Bende şeytan tüyü var, mutlaka kadını ikna ederim. Kaldı ki akıllı kadın beni böyle bir tercihe zorlamaz, benim de zaten akılsız kadınla işim olmaz.
Vatan/Vatan Pazar/Banu Duran


Geri Dön