28 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, Ayazağa projesine bugün imza atıyor!

Ali Ağaoğlu, Ayazağa projesine bugün imza atıyor!

Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 4.5 milyar TL"lik Cumhuriyet tarihinin en değerli gayrimenkul projesine bugün ilk imzayı atıyor



Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 4.5 milyar TL"lik Cumhuriyet tarihinin en değerli gayrimenkul projesine bugün ilk imzayı atıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın (EMLAK GYO) Ayazağa"daki 240 dönümlük arazisi için en yüksek teklifi, 1.2 milyar lira ile Yeşil İnşaat vermişti. Ancak, bu firmanın vazgeçmesi üzerine arazi 1.1 milyar lira ile ikinci yüksek teklifi veren Ağaoğlu Grubuna bağlı Akdeniz İnşaat"a satıldı. Arazinin alımıyla ilgili imza töreni çırağan Sarayı"nda gerçekleşecek. Törene Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Ağaoğlu, Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve projede finansman sağlayan Vakıfbank"ın Genel Müdürü Süleyman Kalkan katılacak. Ağaoğlu, œBuraya İstanbul"u dünya şehri yapacak bir proje hazırlıyoruz. Rezidansından konutuna, otelinden alışveriş merkezine kadar her şey olacak. Burası 3.2 milyar liralık değere sahip demişti. İhalede 3. 250 milyar TL hasılat taahhüt eden Ağaoğlu, projeden yaklaşık 4.5 milyar TL gelir bekliyor.
Türkiye

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ağaoğlu, Ayazağa'da 'ezber bozacak' proje için imzayı attı

Emlak GYO tarafından ihale edilen Ayazağa'daki dev arazi için Ağaoğlu İnşaat ile sözleşme imzalandı. Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2011'de 'ezber bozacak' bir projeye başlamayı hedeflediklerini söyledi

İstanbul Maslak'taki 241 bin 945 metrekarelik arazi için Emlak Konut GYO tarafından 29 Eylül 2010 tarihinde son oturumu yapılan ve açık artırmayla gerçekleştirilen ihalede, 3 milyar 250 milyon lira hasılat taahhüt eden Ağaoğlu, projenin peşinatını ödeyerek Emlak Konut GYO ile anlaşma imzaladı. Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katıldığı imza töreninde, finansmanı Vakıfbank tarafından sağlanan 173 milyon 62 bin 500 liralık peşinatın çeki Ağaoğlu tarafından Emlak Konut GYO'ya sunuldu. İhalede oluşan rakamlara göre 3 milyar 250 milyon liralık toplam gelir ve gelirden Emlak Konut GYO'ya yüzde 35.5 idare payı ödeme taahhüdü veren Ağaoğlu, projeden yaklaşık 4,5 milyar lira gelir bekliyor. Türkiye'de hasılat paylaşımı usulüne göre yapılan gayrimenkul projeleri arasındaki 'en büyük' proje olacak Ayazağa projesi için Ağaoğlu, bugüne kadar benzeri yapılmamış bir karma proje hazırlayacaklarını söyledi.

'Bu projeyle ezber bozacağız'
Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin Cumhuriyet tarihinin parasal yönden en büyük projelerinden birisi olduğunu belirtti. Türkiye'de My konsepti ile nitelikli konutu ilk başlatan firmalardan biri olduklarını ve Türkiye'de konut sektörünün gelişimine büyük katkı sunduklarını ifade ederek, 'Bütün ezberleri burada bozacağız. Mevcut bilinen konseptlerin dışına çıkıp, İstanbul'a dünya çapında bir proje yapmayı hedefliyoruz. Burada 24 saat yaşayan bir proje yapacağız' dedi.

'Türk mimarlarla çalışacağız'

Ağırlıklı olarak Türk mimarlarla çalışmayı yeğlediğini, proje konseptini geliştirme sürecinde de Türk mimarlarla birlikte çalışacağını söyleyen Ağaoğlu,'Türk mimarların başarı ve yeteneklerini göstermeleri için çok fazla fırsat sunulmuyor. Biz Türk mimarlarla çalışmaya devam edeceğiz. şžu anda Londra'nın en iddialı kulesini yapmaya devam ediyoruz' şeklinde konuştu.

Finansmanı Vakıfbank sağlıyor

Kalkan, 'Maslak projesi için başlangıçta gerekli olan nakdi ve gayri nakdi finansmanı Vakıfbank olarak tek başına üstlenmiş durumdayız. Projenin bireysel ve ticari satışlarında yer alacağız' dedi. Projenin ne kadarı için kredi alındığına ilişkin bir soruya karşılık da Kalkan, '173 milyon liralık bir nakdi destek söz konusu. 165 milyon liralık da teminat mektubunu takdim etmiş durumdayız' dedi.

Emlak GYO da kazanacak

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini ve 2003 yılından bu yana 3 kat değer kazanan bir firma olduklarını belirterek, 'Kazanmaya da devam edeceğiz'' dedi. Ayazağa'daki bu araziyi TOKİ'den 540 milyon liraya aldıklarını söyleyen Kurum, burada taahhüt edilen toplam satış gelirinin 3 milyar 250 milyon lira olduğunu, yüklenici firma Ağaoğlu'nun satış toplam gelirini 4.5 milyar liraya çıkarmayı hedeflediğini kaydetti. Kurum, Tuzla'da orta ve ortanın üstü gelir grubuna hitap eden 2 bin 45 konutu satışa çıkardıklarını ve geçen cuma günü itibariyle 4 bin 800 başvuru aldıklarını ifade etti.
Sabah Emlak


Geri Dön