06 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu Bomonti'de 50 katın üzerinde bir proje gerçekleştirecek!

Ali Ağaoğlu Bomonti'de 50 katın üzerinde bir proje gerçekleştirecek!

İstanbul’un yeni gökdelen bölgesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bomonti’de Anthill ve Rixos Bomonty Rezidans’tan sonra sonra Net Turizm’in arsasını alan Ağaoğlu, 50 katın üzerinde yeni bir proje gerçek



Bomonti, Anthill, Rixos Bomonti Rezidans, Fer Yapı’nın Sinpaş ile gerçekleştireceği en az 30 katlı yeni rezidans kulesinden sonra Ağaoğlu’nun Net Turizm’den aldığı Bomonti arsası üzerinegerçekleştireceği yeni bir kuleye daha ev sahibi olacak. Türkiye’inin gökdelen bölgesi olarak bilinen ve yeni İstanbul slueti olarak tarif edilen Maslak’tan sonra Bomonti, yeni gökdelen bölgesi olmanını sinyallerini veriyor.
 
Ağaoğlu Grubu, Net Turizm’in müflis Marmara Bankası’ndan kendi üzerine tapusunu devraldığı 17 bin metrekare büyüklükteki arsa için yaklaşık 27 milyon 800 bin TL ve 7 milyon 500 bin dolar ödeyecek. Arsaya 50 kat üzerinde bir kule projesi gerçekleştirmek isteyen Ağoğlu, bu proje ile yeni rezidansların yükseldiği ve tünellerle ulaşımı kolaylaşan Bomonti’de yerini almış olacak.

Net Turim’e ait olan  arsa kısa bir süre önce Müflis Marmara Bankası İflas İdaresi’nden devralınarak Net Holding’e bağlı Net Turizm adına tescil edilmişti. Geçmişten beri süre gelen ihtilafların sona ermesi  ve temize çıkmasıiçin yapılan çalışmalar sonuç vermiş ve arsayı devralmak için Net Turizm Marmara Bankası’na feragat bedeli olarak 9 milyon TL, TMSF’ye de 2 milyon TL’yi sulh olma bedeli ödemişti.

Bomonti’de bir gökdelen daha yükselecek

Bomonti’deki Sinpaş’a ait olan 6 bin metrekare büyüklükteki asa üzerine 20 bin metrekare inşaat yapmak üzere kolları sıvayan Fer Yapı, temeli Nisan’da atacak. Konut, ofis ve homeoffice olrak planlanan projede en fazla 300 bağımsız bölüm olacak. Binanın yüzde 58’ini Sinpaş alırken bina bin metrekare oturumlu, 30 kat üzeri ve 130 metre yükseklikte olacak.

Ağaoğlu Ayazağa'da ikinci olmuştu

Ağaoğlu Grubu Son dönemde Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan Ayazağa’daki arsanın ihalesi ve Ayazma Bölgesinde gerçekleştireceği My World Europe projesinde Türk Milli Basketbolcularına hediye edeceği daireler ile gündeme gelmişti. 
 
Ağaoğlu Ayazağa ihalesinde ilk turda ipi göğüslemeye yakın olmasına karşın ikinci turda geriye düşmüştü.
İlk turda 10 firma ve ortak girişim teklif sunarken Ağaoğlu Grubu’na bağlı Akdeniz İnşaat 1 milyar 570 milyon TL hasılat rakamı teklif ederken 502 milyon 400 bin TL de arsaya değer biçmişti. Soyak Yapı ve Soyak İnşaat’tan oluşan ortak girişim ise 1 milyar 597 milyon 110 bin 800 TL’lik rakam ile en yüksek cirotu taahhüt ederken arsa değerinde Akdeniz İnşaat’ın gerisinde kalarak 397 milyon 680 bin 589 TL teklif etmişti. Artaş İnşaat ise arsada 1 milyar 250 milyon TL’lik proje gerçekleştireceğini duyururken 375 milyon TL’yi de arsa karşılığı olarak aktaracağını belirtmişti.

İkinci oturumda ise ihaleye katılan dokuz firmadan yedisi teklif verirken en yüksek teklif, 3 milyar 251 milyon 100 bin TL  ile liderliğini Yeşil inşaat’ın yaptığı altı ortaklı girişimden gelmişti. Ortak girişim, bu teklifle arsa ve üzerine yapacağı projeden elde edeceği geliri 3 milyar 251 milyon TL olarak belirlerken bu miktarın yüzde 37.01’lik kısmını oluşturan 1 milyar 203 milyon 232 TL’yi Emlak Konut’a arsaya biçtiği değer olarak önermişti. Girişim, projede teklif ettiği toplam gelirin üzerine çıkması halinde Emlak Konut’a ayrıca yüzde 37.20’lik ödeme daha yapacağını duyurmuştu.

Ağaoğlu tüm bastırmalarına rağmen Akdeniz İnşaat ile girdiği ihalede gerçekleştireceği proje için 3 milyar 250 milyon TL’lik teklif verirken asa değeri olarak Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 153 milyon 750 bin TL vereceğini taahhüt etmişti. Ağaoğlu, bu rakamlar ile ihalede ikinci olurken ihaleyi kazanan taraf aralarında Yeşil İnşaat’ın da bulunduğu konsorsiyum olmuştu.

Seyrentepe’deki teklifi emsal oldu

Öte yandan Ağaoğlu Grubu’nun Seyrantepe’de Galatasaray stadyumuna komşu olan parsele verdiği rakamlar ise  TOKİ  Başkanı Erdoğan emsal oldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihalede Seyrantepe arazisine gelen 245 milyon 500 bin TL’lik teklifi yeterli bulmadıklarını belirten TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Aynı arsayı 2.5 yıl önce hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarttık. O zaman emsali 2’ydi. En yüksek teklif Ali Ağaoğlu’ndan gelmişti. Ağaoğlu 605 milyon TL toplam hasılat ve 232 milyon TL idare payı önermişti. Bu teklifte 46 bin metrekare arsaya 92 bin metrekare inşaat yapılabiliyordu. Şimdi emsali 3’e çıkardık. Yani 138 bin metrekare inşaat yapılabiliyor. Bu açıdan baktığımızda teklif az. Arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz. Beklentimiz daha yüksek” diye açıklama yapmıştı.

--

Ağaoğlu Şirketler Grubu arazi portföyüne Bomonti'yi kattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Net Holding'in Bomonti'de 2 parçadan oluşan toplam 17.000 metrekarelik arsasını satın alarak arazi portföyüne kattı

Geçtiğimiz ay İstanbul Avrupa Yakası'ndaki yeni projesi 3.100 konutluk My World Europe'un lansmanını yapan ve 3 hafta gibi kısa bir sürede 2000  daire satan Ağaoğlu 2011 yılında hayata geçirmeyi planladığı yeni proje için Bomonti'deki Net Holding’e ait arsayı satın aldı.
 
Son dönemde gayrimenkul yatırımları açısından önemi artan Bomonti bölgesinde yer alan ve iki parçadan oluşan toplam 17.000 metrekarelik arsayı satın alan Ağaoğlu, arazi için 27 milyon TL ödedi. Satış sonrasında 7.5 milyon dolar daha ödeme yapmayı taahüt eden Ağaoğlu, Bomonti arazisine 2011 yılı içinde Residence kule inşa etmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Bomonti'deki gökdelen yarışına Ağaoğlu da katıldı

Ağaoğlu İnşaat,Bomonti'de Net Holding'in sahip olduğu 17 bin metrekarelik araziyi 27 milyon 800 bin TL'ye satın aldı

İstanbul'un merkezi semtlerinden Şişli Bomonti'de birbiri ardına inşa edilen gökdelen projelerine bir yenisini de Ağaoğlu ekleyecek. Son olarak Ayazma'daki My World Europe projesinde 3 haftada 1.900 konut satarak bir rekora imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu'na ait Akdeniz İnşaat Bomonti'de yeni bir proje geliştirmek için iki parselden oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsa satın aldı. Önceki gün turizm sektöründe faaliyet gösteren Net Holding'in patronu Besim Tibuk ile el sıkaşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 27 milyon 800 bin TL ödeyerek aldığı Bomonti'deki arasayı portföyüne kattı. Ağaoğlu, nakit ödediği 27 milyon 800 bin TL'ye ek olarak, bu arsa üzerine inşa edeceği projenin satış sürecinde Net Holding'e 7 milyon 500 bin dolar daha ödeyecek. Proje çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaklarını açıklayan Ağaoğlu, Bomonti'de birbirini ardına yükselen projeler bulunduğunu, bölgenin değerine yakışan ve bu değerin üzerine koyan bir projeye imza atacaklarını kaydetti. Projenin 2011 yılının ilk yarısında netleşmesini ve satışa sunulmasını planlanıyor. Bomonti arsası Ağaoğlu'nun Net Holding'le ilk ticari ilişkisi değil. Ali Ağaoğlu, daha öncede Net Holding'e ait Bodrum Milas'taki 9 milyon 500 metrekarelik arsa üzerine hasılat paylaşımı modeliyle mega bir turizm projesi hayata geçirmek için el sıkışmıştı.
Sabah

Net’in Bomonti arsası 37.5 milyon liraya Ağaoğlu’na geçti

Ağaoğlu Şirketler Grubu Net Holding’in Bomonti’de 2 parçadan oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsasını satın aldı.

Geçen ay İstanbul Avrupa Yakası’ndaki yeni projesi 3 bin 100 konutluk My World Europe’un lansmanını yapan ve 3 hafta gibi kısa bir sürede 2 bin daire satan Ağaoğlu 2011 yılında hayata geçirmeyi planladığı yeni proje için Bomonti’deki Net Holding’e ait arsayı satın aldı. Ağaoğlu, arazi için 27 milyon TL ödeme yaparken satış sonrasında 7.5 milyon dolar (10.5 milyon TL) daha ödeme yapmayı taahhüt etti. Ağaoğlu, toplam 27.5 milyon liraya mal olacak arsada, 2011 yılı içinde bir residence kule yapmayı planlıyor.
Hürriyet

Ağaoğlu portföyüne Bomonti'yi de kattı

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding’in son dönemde lüks konut projelerinin yükseldiği Bomonti’de iki parçadan oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsasını satın alarak arazi portföyüne kattı.
Geçtiğimiz ay İstanbul Avrupa Yakası’ndaki yeni projesi 3 bin 100 konutluk My World Europe’un lansmanını yapan ve üç hafta gibi oldukça kısa bir sürede 2 bin daire satan Ağaoğlu 2011 yılında hayata geçirmeyi planladığı yeni proje için Bomonti’deki Net Holding’e ait arsayı satın aldı. Son dönemde gayrimenkul yatırımları açısından önemi artan Bomonti bölgesinde yer alan ve iki parçadan oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsayı satın alan Ağaoğlu, arazi için 27 milyon TL ödedi. Satış sonrasında 7.5 milyon dolar daha ödeme yapmayı taahüt eden Ağaoğlu, Bomonti arazisine 2011 yılı içinde Residence kule inşa etmeyi planlıyor.
Radikal


Geri Dön