02 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Bürokrasi bitsin, inşaat sektörü canlanacak!

Ali Ağaoğlu: Bürokrasi bitsin, inşaat sektörü canlanacak!

İnşaat ve enerji alanında ulusal ve uluslar arası yatırımları olan Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde siyasi istikrarın çok önemli olduğunu savundu....



Önümüzdeki pazar günü yapılacak olan seçimler için düzenlenen anketlerde ekstra şaşırtıcı bir durUm gözükmediğini vurgulayan Ağaoğlu, seçimler sonrasında ekonomi üzerindeki en büyük riskin ise cari açık olduğunu dile getirdi.

Bununla ilgili tedbirlerin sektör bazında yapılacak değerlendirmelerle ele alınarak, artık yapısal değişimlerin hayata geçirilmesini isteyen Ağaoğlu, özellikle inşaat sektörüne de gerekli önemin verilmesini istedi.

Ağaoğlu, Türkiye'nin önündeki en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu hatırlatarak, 'İnşaat sektörü yapısı gereği emek yoğun bir sektör ve çok fazla insan istihdam ediyor. Sektörün büyümesi lazım. Ancak önümüzde çok büyük bürokratik engeller var' diye konuştu.

Bugün bir proje yapıp ruhsat almak istendiğinde bunun süresinin 1.5 ila 2 seneyi bulduğunu dile getiren Ağaoğlu, şunları kaydetti:

'Arkasında binlerce imza var. Türkiye'de yapılaşmada deprem gibi çok önemli sorunlar mevcut olmasına karşın, yılda halen 400 bin civarında konut üretiyoruz ki, bunu çok daha fazla artırmamız gerek. Bu açıdan bakılınca, kentsel dönüşümlerin sadece belediyelerin eline bırakılmaması, bir devlet politikası haline gelmesi gerek. Ayrı bir Konut Bakanlığı veya şžehircilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı kurulması sektöre ivme kazandırır.'

İnşaat sektörüne ürün üreten sanayi kuruluşlarının artık kalitelerini dünya standartlarına taşıdıklarını savunan Ağaoğlu, günümüzde inşaatlarda yabancı ürün kullanmadığını söyledi. Ağaoğlu, 'İnşaatın canlanması, kullanılan girdi malzemeleri nedeniyle cari açığa baskı yapar' iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bilakis beraberinde birçok sanayi sektörünü de canlandırıyor' diye konuştu.

Dünya

 


Geri Dön