Sektörel

Ali Ağaoğlu: Ekonomiyi çökertmek istedi!

17-25 Fetullahçı yargı darbesinde bir süre gözaltında tutulan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ ile ilgili ilginç iddialarda bulundu

17-25 Fetullahçı yargı darbesinde bir süre gözaltında tutulan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ ile ilgili ilginç iddialarda bulundu. Ağaoğlu, Paralel yapının, 17-25 Aralık sürecinde başarılı olamadığını, daha sonra ülkenin ekonomisini bozarak emeline ulaşmaya çalıştığını söyledi. Ağaoğlu, "Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler" dedi .


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin "Paralel yapı. 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştı. Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını. yatırım yapmayı çekilmez kıldılar. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler." 


Beni tehdit ettiler 


Ağaoğlu. düzenlediği basın toplantısında, FETÖ darbe girişimini kınayarak, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, buna teşebbüs edenleri lanetlediğini, bu kişilerin vatan haini olduğunu söyledi. Terör örgütü paralel yapıya 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı kendilerinin verdiğini. gözaltındayken eski savcı Zekeriya Öz'e tepki gösterdiğini ve basına verdikleri belgeler ile o dönemde bu yapıya en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu savunan Ağaoğlu, "Bu yüzden ofisimde, 'Bu senin yanına kalmaz' dediler. Tehdit ettiler. Bugün eğer Zekeriya Öz. yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var" dedi. 


Kilit noktalarda adamları var 


Paralel yapının. 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştığını ifade eden Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bugüne kadar iktidar değişiklikleri ekonominin bozulmasıyla olmuştur. Bunlar da ülkenin düzenini bozmak için ekonomiyi bozmak istediler. 

Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez kıldılar. Benim bürokratik oligarşi dediğim buydu. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler." 


Hayvanları kullanarak sahtekârlık yapmışlar


Isparta'da Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ'ye aktarıldığı belirlendi. 


Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı ismail Çelik tarafından yürütülen, yaklaşık bir yıldır devam eden soruşturma kapsamında, İsparta İl ve Yalvaç İçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, eski Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel A. ile İsparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar K'nin de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkındaki iddialara yer verildi. 


Öte yandan İlçe müdürlüğünde görevli, dosya kapsamında şüpheli olarak gösterilen 8 veteriner hekimin de müdürlük aracılığıyla gittikleri sürü sahiplerinden şantaj yoluyla 3 ayda bir "himmet" adı altında koyun aldıkları, söz konusu koyunları ilçedeki FETÖ'ye bağlı Altınbaşak, İrşadiye ve Ümran kız öğrenci yurtlarına makbuz olmaksızın verdikleri soruşturma dosyasında yer aldı. Yine söz konusu veterinerlerin yılda 2 defa yapılan çiçek, şap ve brusella aşılarını 8 kez yapılmış gibi göstererek devletten ödeme aldıkları ve bunu terör örgütüne aktardıkları ifade edildi. 


Milat