01 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: İstanbul Finans Merkezi'nde 1 milyar dolarlık satış yapardım!

Ali Ağaoğlu: İstanbul Finans Merkezi'nde 1 milyar dolarlık satış yapardım!

Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Dubai Emlak Fuarı Dubai Cityscape Global 2014'te Emlakkulisi.tv mikrofonuna çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Ağaoğlu'nun İstanbul Finans Merkezi ve sektöre dair bomba açıklamaları...



Ali Ağaoğlu, 21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen emlak fuarı Dubai Cityscape Global 2014'e İstanbul Finans Merkezi (İFM) ve Maslak 1453 projeleriyle gövde gösterisi yaptı. 


Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde Dubaili yatırımcılara satış yaparken İstanbul Finans Merkezi'nin de tanıtımını gerçekleştirdi. Ali Ağaoğlu, Dubai'de İstanbul Finans Merkezi projesinde sadece ön talep toplamasının nedenini 'ruhsat gecikmesi' ile açıklarken, "İstanbul Finans Merkezi'ni burada satışa çıkarsaydık -ben hiçbir projemi ruhsat almadan satışa çıkarmadım, ön talep topluyoruz- 1 milyar dolarlık satış yapardım burada böyle bir ilgi var" diye konuştu. 


İşte Ali Ağaoğlu'nun flaş açıklamalar yaptığı o video!


Ali Ağaoğlu: İstanbul Finans Merkezi nde 1 milyar dolarlık satış yapardım!



Dubai Emlak Fuarı'nın Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Emlak Fuarı'ın önüne geçtiğini ifade eden Ali Ağaoğlu, Emlakkulisi.tv mikrofonuna Dubai emlak fuarı için şunları söyledi;


"Dubai Emlak Fuarı, MIPIM'ın önüne geçti!"


"Türkiye'de gerçekten güzel projeler yapılıyor... Sadece güzel proje yapmak da yetmiyor bunu güzel birşekilde tanıtım satmak da lazım. Mütekabiliyet Yasa'sından sonra başta Körfez ülkeleri olmak üzere Türkiye'ye ilgi çok fazla. Özellikle Körfez'de... Türkiye onlar için bölgenin lideri konumunda bir ülke. Bölgenin en büyük ekonomisi, en stabil olan ülke. İnsanlar, "Dinimiz bir, kültürümüz bir, yemeğimiz bir, şarkılarımız bir" diyerek ilgi gösteriyorlar. Hem bireysel yatırımcının oturmak için hem de kurumsal yatırımcının yatırım için Türkiye'ye ilgisi çok. Dubai Cityscape de bizim konut satmaya ihtiyacımız var, bunların da almak için istekleri var. Bu buluşma noktasında çok başarılı bir fuar oldu. Bu sene yaklaşık 32 Türk firması buraya katıldı, biz senelerdir buradayız. Türkiye'yi tanıtmak için çaba sarfediyoruz. Buluşma anlamında burası MIPIM'den çok daha öne geçmiş durumda. Ben satışlardan son derece memnunum, eminim diğer Türk firmaları da aynı şekilde memnundur."


"İstanbul Finans Merkezi'ne ruhsat verilseydi..."


"Maslak 1453 projemizde çok ciddi oranlarda satış yapmıştık zaten, geri kalan bölümü de burada satışa açtık. İnanılmaz bir ilgiyle karşılaştık. Biz İstanbul Finans Merkezi'nin de satışını burada yaparız diye düşünüyorduk ama yaşanan olaylardan sonra ruhsatta bir gecikme oldu. Dolayısıyla satışı yapmadık ama projenin tanıtımını yaptık. İnanılmaz bir ilgi var, ben inanıyorum ki bugün eğer İFM'yi burada satışa çıkarsaydık -ben hiçbir projemi ruhsat almadan satışa çıkarmadım- ön talep topluyoruz, satışa alsaydım. 1 milyar dolarlık satış yapardım burada böyle bir ilgi var."


"Teşvik istemiyoruz, gölge etmesinler yeter..."


"Türkiye büyümeye mecbur bir ülke, yüzde 5'in üzerinde büyümesi gereken bir ülke... Diğer tüm sektörlerin lokomotifi inşaatın ihmal edilmemesi lazım. hatta sektörün önünde ciddi bir bürokrasi engeli var bunu muhakkak azaltılması lazım, bugün sadece inşaat malzemesi üreten firmaların ihracatı 25 milyar doların üzerinde... Bu böyle bir etkisi olan sektör. Sektör olarak teşvik istemiyoruz, para istemiyoruz, gölge yapılmamasını istiyoruz."


Haber: Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Video: Maide Karadağ / Emlakkulisi.tv


Geri Dön