Eğitim

Ali Ağaoğlu'ndan Kocaeli Üniversitesi’ndeki 100 öğrenciye staj ve burs sözü!

“Ağaoğlu’nu üniversitelerde bu denli sevdiren nedir” diye soracak olursanız diyeceğim o ki Ağaoğlu, açık sözlü, samimi, doğal, çok zengin ve de bonkör bir işadamı.

Çarşamba akşamı ya ‘Onca Yoksulluk Varken’ adlı oyunu izlemeye gidecektim ya da ‘Patlak Sokaklar Gerzomat’ filminin galasına.
Abbas Güçlü’nün Kocaeli Üniversitesi’ndeki ‘Genç Bakış’ta Ali Ağaoğlu’nu konuk edeceğini öğrenince fikrimi değiştirdim birden bire.

Oyunu ve filmi ileride izleme şansım var nasılsa, ama Ali Ağaoğlu gibi zengin ve popüler bir işadamını üniversitelilerin nasıl karşılayacağını yerinde görmek daha cazip geldi bana.
İstanbul’dan Kocaeli’ne Ağaoğlu’nun meşhur lüks otomobillerinden biriyle gittik.
“Rolls Royce’da kemençe dinleyen tek insan benim” diyordu ha bire Ağaoğlu, vallahi doğru.
Giderken de, gelirken de kemençe dinledik.
Bir süre önce İstanbul Teknik Üniversitesi’ne elektrikle çalışan otomobilini bağışlayan Ağaoğlu, yolda 30’dan fazla üniversitenin kendisini beklediğini söyledi bana.
Kocaeli Üniversitesi’nin kampüsüne gittiğimizde gece yarısıydı, zaten canlı yayın da 01.05’te başladı.

Pop yıldızı gibi karşılandı
Bizi karşılayan rektör Sezer Komsuoğlu, canlı yayının yapılacağı salonda, üniversiteye her geleni protesto eden gruptan içeride 7-8 öğrenci olduğunu söyleyip Ağaoğlu’nu yumurtalı protestoya karşı hazırladı, ama öyle bir şey olmadı. 2.5 saatlik yayın boyunca ne sorularıyla Ağaoğlu’nu sıkıştıran üniversiteli oldu ne de protesto eden. Ağaoğlu üniversiteden pop starları gibi uğurlandı.
Canlı yayın bittiğinde öğrenciler Ağaoğlu’yla hatıra fotoğrafı çektirmek için dakikalarca birbirleriyle yarıştı.
“Ağaoğlu’nu üniversitelerde bu denli sevdiren nedir” diye soracak olursanız diyeceğim o ki Ağaoğlu, açık sözlü, samimi, doğal, çok zengin ve de bonkör bir işadamı.
Abbas Güçlü yayın sırasında Ağaoğlu’ndan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden 100’üne Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda staj, bazı öğrenciler için de burs sözü aldı.
Bir öğrenci, “Bir canlı yayında her cebinizden para çıkarmıştınız. Şimdi görebilir miyiz cebinizde ne kadar para var” deyince Ağaoğlu, elini ceketinin cebine attı.
Abbas Güçlü, Ağaoğlu’nun cebinden çıkan 10 bin doları emrivaki yaparak üniversiteye bağışlattı. Keyifli gecenin en renkli anlarından biri, Antalya’dan Hatice Soy adlı bir izleyicinin canlı yayına telefonla bağlanması sırasında yaşandı.

“Kocam sizin hayranınız”
Hatice Soy adlı izleyici, “Ali Bey, eşim sizin hayranınız” deyince Güçlü, “Kendisi nerede” diye sordu. Soy, “Uyuyor” cevabı verince Güçlü, “O zaman uyandır onu da rüyasında konuşsun Ali Bey’le” dedi.
İzleyici 03.00 sularında eşini uyandırıp, telefona verdi. Abbas Güçlü, “Ali Ağaoğlu’yla tanışmak istiyordunuz. Şimdi karşınızda, sorun merak ettiğinizi” deyince uykudan yeni uyanan adam, Ağaoğlu’na başarısının sırrını sordu.
İstanbul’da yaptığı lüks konutlarla dikkat çeken Ağaoğlu’na öğrencilerin Esenyurt’taki AVM inşaatında 11 işçinin yanarak ölmesini örnek gösterip, “Neden inşaat firmaları milyon dolarlık inşaatlarda çalışan insanlara daha medeni ortamlar sunmazlar” diye sormasını bekledim. Kimse sormayınca ben sordum bunu.
Ağaoğlu, “Bizim şantiyelerde her türlü konfora sahip konteynırlarda kalıyor işçiler. İstediğin zaman gelip kontrol edebilirsin” dedi.

HALiL ERGÜN KAZA GEÇiRDi

Ne trafik ne de iş kazası Halil Ergün’ün başına gelen. Ünlü oyuncuyu günlerdir eve mahkûm eden kaza bambaşka.
Halil Ergün’ün yaşadığı talihsiz kazayı duyunca hemen aradım, hem geçmiş olsun demek, hem de daha detaylı bilgi alıp, yazmak için.
İşte ünlü sanatçının anlattıkları:
“Kuşlarıma yem ve de evime küçük otantik eşyalar almak amacıyla sık sık giderim Tahtakale’ye. Son gidişimde talihsiz bir kaza geldi başıma.
Kuşlara yem almak için girdiğim Tahtakale’nin eski binalarından birinin alt katına inerken, ıslak ahşap merdivende ayağım kayınca yuvarlanıp düştüm yere. Sol dizimin arka bağları yırtıldı, çelik bir dizlik taktılar bana. 3-4 gündür yatıyorum evde.”
Halil Ergün’e bir kez daha geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.

Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde