Sektörel

Ali Ağaoğlu'nun 67 bin euro'luk yatağı Hastens'ten üçüncü mağaza!

Türkiye’de işadamı Ali Ağaoğlu’nun yattığı ‘67 bin euroluk yatak’ olarak gündeme gelen Hastens’in özel Vividus modelini, dünyada da Angelina Jolie, Brad Pitt, Tom Cruise gibi birçok ünlü kullanıyor

Yün, pamuk ve at yelesi kullanılarak İsveç’te üretilen, dünyanın en pahalı yatak markası Hastens, Türkiye’de 3’üncü mağazasını açmaya hazırlanıyor. Tamamen el yapımı Hastens yataklarını Türkiye’ye getiren Aykut Ak, Hastens’in Türkiye’de 5 yılda 5 mağaza açmayı hedeflediğini belirtiyor. 


Aykut Ak, aslen finans kökenli. Hastens markasıyla İsveç’te yaşayan akrabaları sayesinde tanışmış. Kuzeni ve aynı zamanda ortağı olan Barbaros Ökten’le ‘Dünyanın en iyi yatağı’ iddiasında olan Hastens yataklarını Türkiye’ye getiren Aykut Ak’la sohbet ettik. Aykut Ak, 160 yıllık, tamamen el yapımı yatak üretimi yapan markanın Türkiye’de de yavaş yavaş tanındığını ve bir kere Hastens yataklarında yatanların bu markadan vazgeçemediğini anlatıyor. Markanın en lüks ürünü Vividus zaten çok ünlü. Vividus’ların fiyatı hayli tuzlu!


Hastens demek yalnızca Vividus demek değil, markanın bu ürününün dışında da farklı seçenekleri var. 


Hastens’ın en önemli özelliği tamamen yün, pamuk ve at yelesi kullanılarak elde üretilmesi. İsveç’in Köping kentinde üretiliyor yataklar. 


Aykut Ak, bizzat orada eğitim de almış yatakları getirmeden önce. Ankara ve İstanbul’da birer mağazası olan Hastens’ın 3’üncü mağazası da İstanbul’da açılacak. Hastens’ın dünyada 245 mağazası var. Aykut Ak, 5 yılda 5 mağaza hedefleri olduğunu söylüyor. ‘El yapımı olduğumuz için her yere mağaza açma gibi bir hedefimiz yok’ diyor.