28 / 04 / 2024

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek "Kimse inşaat sektörüne engel olmasın" dedi..



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi dün Balıkesir'de gerçekleşti. Zirveye katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı konuşmada, gayrimenkul yatırımcısının önünü açıp, işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, "Kimse inşaat sektörüne gölge etmesin engel olmasın" dedi. Yabancı özel sektörün yatırım için güven istediğini vurgulayan Babacan, bu şekilde yatırım ortamının iyileştirilebileceğini ifade etti. Babacan, "Dünyada, Norveç, Suudi Arabistan, Singapur gibi cari fazlası, bütçe fazlası olan, bunları fonlarında biriktiren ülkeler bulunuyor. Batıda önemli emeklilik fonları var. Her biri milyar dolarlar hatta trilyon dolar olan fonlar var. Bu fonlar, parayı çok çok güvenilir yerlere yatırıma taşımak istiyorlar. Dünyada sermaye ve varlık var. Bir yandan da şiddetli fon ihtiyacı mevcut. Bu ikisini nasıl buluşturacağız? Dünya için de güveni oluşturduğunuz zaman bu buluşma olur" diye konuştu. 


SEKTÖRÜN VERGİ YÜKÜ AĞIR 

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, yaptığı konuşmada Balıkesir'in yatırım potansiyeline dikkat çekerek, yatırımcıya bu kaynakların anlatılması için çalışacaklarını söyledi. Torun, "Sektörün, küçük ölçekli ve yap-sat'a dayalı sistem oluşturmuş şirketlerin de teşvik edilmesi lazım. Sektör dolaylı bir vergi yükü altında, mükerrer harçlar ödüyor" dedi. 


Sabah


Geri Dön