21 / 05 / 2024

Ali Babacan: Türkiyeye yatırımın cazibesi artacak!

Ali Babacan: Türkiyeye yatırımın cazibesi artacak!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiyede orta sınıfın daha güçleneceği, orta sınıfın ekonomide daha fazla ağırlık göstereceği bir yapıya doğru gidildiğini, bunun uluslararası yatırımcılar açısından Türkiyeyi cazip kılan önemli konulardan biri olduğunu k



Türkiyeye Yatırım TPG Perspektifi Konferansında yaptığı konuşmada Türkiyedeki gelir dağılımının gittikçe düzeldiğini, fakir ile zengin arasındaki uçurumun her geçen gün azaldığını belirten Ali Babacan şunları söyledi: Türkiyede çok hızla büyüyen bir orta sınıf var. Genç ve daha iyi gelire sahip bir iç pazar ve 74 milyon nüfus. Biz, orta sınıfın daha güçleneceği, orta sınıfın ekonomide daha fazla ağırlık göstereceği bir yapıya doğru gidiyoruz. Bu da uluslararası yatırımcılar için Türkiyeyi cazip kılıyor.

İstanbul dolu

TPG Capital Türkiye Başdanışmanı Cüneyd Zapsunun Türkiyede ekonomi dünyasındaki yoğun programa dikkat çektiğine işaret eden Babacan, İstanbulda bu kadar çok toplantı gerçekleştirilmesinin cevabının zor olmadığını vurguladı. Babacan, dünya tablosuna bakıldığı zaman Türkiyenin oldukça az sayıda parlak, sorunların nispeten az olduğu, gelecek vaat eden ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Babacan, Bu hafta içinde İstanbul tamamen dolu. Bu bir tesadüf mü Dünyada neler oluyor Her taraf yıkılıyor. Hepimizin, yabancı olsun yerli olsun merak ettiği bir şey var; otomatik pilotta mısınız diye konuştu.

Aklın yolu bir

Özellikle böyle bir dönemde Türkiyenin bu yapısı dolayısıyla çok sayıda uluslararası şirketin İstanbulda toplantı yapmasının tesadüf olmadığının altını çizen Babacan, şöyle devam etti: Aklın yolu birdir. Bugün bakıyoruz, Arap baharını yaşayan ülkelerin çoğu reformlar için bize soruyorlar. Neyi nasıl yaptınız diyorlar. Biz onlar için öğretmen rolünü üstlenmek, akıl veren pozisyona girmek istemiyoruz. Yaptığımız, tecrübelerimizi paylaşmak. Biz bunları yaptık, siz gelin bakın diyoruz. Bugün Türk dizileri bütün bölgede, Balkanlarda, Ortadoğuda merakla takip ediliyor.

TC pasaportu isteyen artıyor

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, Türkiyeye gelen ziyaretçi sayısında çok hızlı bir artış söz konusu. Bu sene Türkiyeye gelen turist sayısı 30 milyonu geçecek. Daha çok merak edilen ve daha çok insanların geleceğiyle özdeşleştirdiği bir ülke. İstanbula bir kere gelen, ben bir daha geleceğim diyor. Acaba buradan bir daire, bir arsa, bir şeyler alsam mı diyor. İkinci evimi burada mı açsam diyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ve pasaportu almak isteyenlerin sayısı hızla çoğalıyor. Ay yıldızlı pasaport bu coğrafyada çok kapılar açıyor. Dolayısıyla bu olup bitenler bir tesadüf değil.
Hürriyet


Geri Dön