02 / 05 / 2024

Ali Duru'nun seçim ofisi açıldı!

Ali Duru'nun seçim ofisi açıldı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru'nun Seçim Ofisi'nin açılışı mitinge dönüştü.İnönü Bulvarı Üzerindeki Seçim Ofisinin Açılış Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü Ceyhan Bölge Trafik Sabancı Bulvarı Üzerinde karşılamaya gelen partiler, yaklaşık üç kilometre olan Özdemir Sabancı Bulvarı'nın Ceyhan istikametini tamamen trafiğe kapatınca Başkan Sözlü ve misafirleri taşıyan seçim otobüsü kontrollü bir şekilde konvoyun önüne geçebildi. Yaklaşık bir saatte şehir merkezine girebilen konvoy Özdemir Sabancı Bulvarı'nı takiben tarihi Demirköprü'yü geçerek, Atatürk Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerindeki MHP İlçe Binasına geldi. Burada otobüslerden inerek Osmaniye Mehteran Takımı eşliğinde Kızılay Caddesi, Hükümet Caddesi'ni takiben İnönü Bulvarı'na gelindi. On binlerin mehteran eşliğinde yürüyerek açışlın yapılacağı secim bürosuna gelindiğinde İnönü Bulvarı Trafiğe tamamen kapatıldı. 

Ali Duru'ya ve Başkan Sözlü'ye büyük sevgi gösterisi.. 

Yürüyüş esnasında Ali Duru ve Başkan Sözlü'ye büyük sevgi gösterisi sunan Ceyhan esnafları, konvoyu ve konvoyda bulunanlara alkışlarla destek vermeleri gözlerden kaçmadı. 


İnönü Bulvarı Üzerindeki Seçim Ofisinin Açılış Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından Emekli Müftülük Şefi Mustafa Korkmaz tarafından dua ettirildi. Açılış Konuşmasını MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurretin Çetiner yaptı. Çetiner; "Ceyhan kararını vermiş Ali Duru'yu Ceyhan'da Hüseyin Sözlü'yü Adana'da görmek istiyor" dedi.Çetiner, Adaylarının açıklandığı günden itibaren partilerine yonğun bir katılım olduğunu belirterek, "biz bu yoğun ilgiden asla ve asla şikayetçi değiliz. Bu yoğun ilgi de gösteriyor ki, Ceyhan kararını vermiştir. 


Ceyhan'da Ali Duru Adana'da Hüseyin Sözlü'yü görmek istediklerini bir kez daha bizlere teyit etmiştir. Vermiş olduğunuz güç için şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum" dedi. 

MHP  Adana  İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise yaptığı konuşmasında bu seçimlerin önemine değinerek, "bu seçimler elbette hükümeti değiştirmeyecektir. Ancak bu seçimler hükümetin artık gidici olduğunun bunlara milletin güveninin kalmadığının bir göstergesi olacaktır. Bu yüzden çalmadık kapı bırakmayacağız şevkle çalışacağız özellikle yapılacak olan hilelere karşı uyanık olacağız ve sandıklara sahip çıkacağız" diye konuştu. 


İzgioğlu, İsmet Paşa'nın Atatürk'e sorduğu soruyu hatırlatarak, "İsmet Paşa Atatürk'e bir gün soruyor, 'Paşam kurtuluş savaşında en öncelik neydi?' diyor, Atatürk ise Türk Milleti'ni ayağa kaldırmakta çok zorlandım. Peki, ikinci neydi paşam diyor İsmet Paşa. Atatürk de 'Ayağa kalkan Türk Milleti'ni oturtturmakta zorlandım' diyor. İşte Türk Milleti ayağa kalkarsa Adana'nın tamamına değil, Türkiye'nin 81 iline talip oluruz" dedi. 


Duru: Adaletten şaştığım gün Cenabı Allah beni Kahır sıfatı ile Kahreylesin MHP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru ise, "Yeni yasa ile Ceyhan'a bağlı tüm köy ve beldeler ilçemizin birer mahallesi oldu. Artık tüm köylerimize hizmet Ceyhan belediyesi tarafından götürüleceğine dikkat çekerek, Ceyhan'a hizmetin kesintisiz gelmesi için üç dönem ilçemizin Belediye Başkanlığını yapan öz evladımız Hüseyin Sözlü beyi Büyükşehir'e, bizi de Ceyhan'a seçerek bir tarih yazmanızı istiyoruz" dedi. 


Ceyhan'da yaşayan tüm vatandaşları Yüce Allahın bir emaneti olarak bilip sahip çıkacaklarına ve dertleriyle dertleneceğine, sevinçlerine ortak olacaklarını söyleyen Duru, "Tüm hemşerilerime adil davranarak eşit hizmet göstereceğine hepinizin huzurunda söz veriyorum. Adaletten şaştığım gün Cenabı Allah beni Kahır sıfatı ile Kahreylesin. Bu yüzden diyorum ki Ceyhan'ın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bize güç verin, bize omuz verin gelin bu zafere hep birlikte erelim, Ceyhan'ı birlikte yönetelim. Hacı Bektaşi Veli hazretlerinin de söylediği gibi 'Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım' büyük projelerimizle Sizlere hizmete talibiz" dedi. Duru, Ceyhan'da istikrarın büyüyerek ve gelişerek devam etmesi için, diğer partilere gönül vermiş olanların ve Ceyhan'da yaşayanların alayının Oylarına talib olduklarını da sözlerine ekledi. 


" Ceyhan'dan bir yere gitmiyorum" Ceyhan'da genç bir siyasetçi iken Ceyhanlıların oyunu alarak belediye başkanı olduğunun altını çizen Başkan Sözlü, "sizlerin teveccühü ile Ceyhan'da henüz 34 yaşında belediye başkanı seçtiniz ve üç dönemdir de yanımızda yer aldınız. Bizleri mahcup etmediniz. 

Siyasetçinin vermiş olduğu sözler karnesidir. Sizlere ne söz vermişsek bunları başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerde desteklediğiniz güvendiğiniz içinizden birini bu gün Adana Büyükşehir'e gönderiyorsunuz. 

Ceyhan'da sizleri mahcup etmedik inşallah Adana'da sizleri mahcup etmeyeceğiz" dedi. 

Başkan Sözlü, bu zamana kadar hiçbir zaman mazeretin arkasına saklanmadıklarını da sözlerine ekleyerek, " Ceyhan artık büyükşehir'in bir parçası bundan böyle bir çok işinizi büyükşehir belediyesi görecek. Bunun için Ceyhan'a hizmetimiz aralıksız olarak devam edecektir. Seçildiğim gündün bu güne hep muhalefetten seçildim. Ama hiçbir zaman bir mazeret üretmedim. Bizi 'hizmeti engelliyor' diye suçladılar oysa Allah şahittir ki, hiçbir zaman Ceyhan'a yapılan hizmeti engellemedik. Ceyhan'ın geleceğini düşünerek Ceyhan'ın daha da gelişmesi için yasal hakkımızı aradık. 

Kamu yararına ne varsa hep önünün açtık. Mobese'nin altyapısını bizzat kendimiz yaptık. Okul Arasları verdik. 

Hatta biri çok bakanlıklara kendi arsalarımızı vererek onların binalarını yapmalarını sağladık. Ama hiçbir zaman Hükümet bizi engelliyor demedik. 

Biliyorduk ki, Belediye Başkanları bu zorlukları bilerek bu görevlere talip olur. 

Biz de bu zorlukları bile bile göreve talip olduk. Toki gelmedi kendimiz daha nitelikli ve daha ucuz konutlar ürettik. 

Bunun için niye toki gelmiyor demedik. 

Biz size siz de bizlere güvendiniz. Allah'a çok şükür ki siz bizi mahcup etmediniz biz bizlerde sizleri mahcup etmedik. 


Ceyhan'dan bir yere ayrılmıyorum. Yine Ceyhan'da olacağız Ceyhan'ın problemlerini yine biz çözeceğiz. Bu gün geriye doğru baktığımızda Ceyhan'ın sokaklarının eski hallerini hatırlamayanız vardır. Oysa bunları bizler kilim gibi nakış nakış işledik. Seçimlere iki ay gibi bir zaman var. Seçim'in yapılacağı son günü kadar Ceyhan'a hizmet etmeye devam edeceğim. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman da Ceyhan'a ve köylerine hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön