Kent Haberleri

Ali Fidan, KYK'ya devredilecek yurdun inşaatını inceledi!

Düzce Valisi Ali Fidan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) devredilecek yurdun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.Fidan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanılmayan binaların üç ayrı şekilde ihalesinin yapılarak çalışmalara başlandığını belirtti.

Bölgedeki güvenliğin sağlanması ve öğrencilerin barınmaları için kullanılmayan kalıcı iş yerlerinin yeni eğitim öğretim yılına yetiştireceğini aktaran Fidan, şöyle konuştu:


"Gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında, kalıcı iş yerlerini yurtlara dönüştürüyoruz. Bin 746 kişilik ilave kapasite oluşturuyoruz. Yurdumuzu yeni eğitim-öğretim yılına hazırlamak için çalışmalar hızla devam ediyor. Önemli olan buraları prestij binalar haline getirmektir. Örnek odamızı da yerinde inceledik gayet güzel olmuş. Bu binalar Düzce'nin sorunu olmaktan çıkıyor. Vatandaşımız ve buradaki esnafımızın için kullanışlı, huzurlu ve daha güvenli alanlar oluşturuyoruz."


Kullanılmayan iş yerlerinin yurda dönüştürülmesinin maliyetinin 15 milyon lira olduğunu bildiren Fidan, "Biz bu binaları KYK'ya kiraladığımız için her yıl 2 milyon 940 bin lira kira geliri var. Burayı KYK'ya kiralamış olduk. Dolayısıyla İl Özel İdaresi'ne 45 milyon lira getiri sağlayıp, bu binaları sorun olmaktan çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.


Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde inceleme

Fidan, daha sonra Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ne geçerek öğrenci ve velilerle bir araya geldi.


Merkezde bulunan mobilya, ahşap ve çinicilik atölyelerini ziyaret eden Fidan, merkez öğrencisi olan ve Türkiye Bocce Şampiyonası'nda birinci olan Mehmet Emin Atay ve Yakup Başkahveci'ye hediyelerini verdi.


Fidan, özel eğitim kurumlarının, eğitime devam etme şansı olmayan çocuklara iş ve meslek edindirme merkezi olduğunu kaydetti.


Hürriyet