27 / 04 / 2024

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil'in eğitim durumu nedir? Ali Fuat Erbil kariyeri ve eğitim durumu nedir?Ali Fuat Erbil'in kim olduğu ve Ali Fuat Erbil'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Ali Fuat Erbil Doğan Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Ali Fuat Erbil, 1990 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ali Fuat Erbil, 1990-1992 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisansüstü çalışmasını bitirerek MBA derecesi almıştır.

İş yaşamı ve bankacılık kariyerine 1992 seneindde de, İnterbank’ta Uzman Yardımcısı olarak başlayan Erbil, 1995 senesine kadar kurumsal bankacılık müşteri temsilcisi olarak değişik şubelerde görevlerde bulunmuştur. Bu süre zarfında da İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesinde Doktora çalışmalarına başlayan Sayın Erbil, 1998 senesinde Doktor unvanını kazanmıştır.

Ali Fuat Erbil 1997 senesinin ortasına kadar İnter Yatırım’da Araştırma Bölüm Yöneticiliği yapmış ve akabinde 23 sene sürecek olan Garanti Bankası kariyerine başlamış ve ilk olarak Alternatif Dağıtım Kanalları Birim Müdürü olan Erbil‘in ana sorumluluğu internet bankacılığı lansmanı olmuştur. Daha sonra ise, 1999 senesi Nisan ayında Genel Müdür Yardımcılığına terfi almıştır.Buna göre, Garanti Bankası’na 16 yıl boyunca Genel Müdür Yardımcısı unvanı ile hizmet veren Erbil bu süre içinde bankanın birçok alanında çalışmıştır. Bu alanlardan bazıları Bireysel Bankacılık, Kurumsal Bankacılık, Dijital Bankacılık, Finansal Kurumlar, Mortgage ve İnsan Kaynakları’dır.

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

KARİYER DURUMU NEDİR?

Garanti Bankası’ndaki görevine ise 2015 yılı itibari ile Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etmeye başlayan Erbil, bu süre zarfında banka iştiraklerine Yönetim Kurulu Başkanı unvanıyla hizmet etmiştir. Bu iştiraklerden bazıları: Garanti Bank International (Hollanda), Garanti Bank Romanya, Garanti Leasing, Garanti Emeklilik, Garanti Faktoring, Garanti Yatırım, Garanti Ödeme Sistemleri ve Garanti Teknoloji’dir. Erbil, 2019 yılı Eylül ayında Garanti Bankası ve iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmıştır.

Ali Fuat Erbil, Amerika merkezli bir fintech firması olan C2FO’nun Global Danışma Kurulu Üyesi ve ayrıca Akbank AG (Almanya)’nın yönetim kurulu üyesidir. Ali Fuat Erbil 8 Nisan 2021 tarihli Genel Kurul Toplantısında Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

Ahmet Kacar Kimdir? Ahmet Kacar ne iş yapmaktadır? 

Ahmet Baştuğ kimdir? Ahmet Baştuğ ne iş yapmaktadır?

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?

İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı ne iş yapmaktadır?


Geri Dön