Ekonomi

Ali Koç: Pek çok marka otomotiv piyasasından silinip gidecek

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, Denizli'de katıldığı ikinci el bayi açılışında otomotiv piyasasındaki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Gelecekte insansız hava araçları ve elektrikli otonom araçların yükseleceğini söyleyen Koç, 'Bazı markalar piyasadan silinecek' dedi.koç, açılışta otomotiv piyasassının geleceği, Ford Otosan'ın elektrikli otomobiller için yaptığı yeni yatırımlar ve ikinci el araç piyasasındaki dinamik gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı

Ali Koç, Denizli'de Otokoç ikinci el bayi açılışına katıldı. koç, açılışta otomotiv piyasassının geleceği, Ford Otosan'ın elektrikli otomobiller için yaptığı yeni yatırımlar ve ikinci el araç piyasasındaki dinamik gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ali Koç, "Ford Otosan'ın Türkiye'de ürettiği araçların ihtiyaç duyacağı pillerin Ankara'nın çok yakını bir yerde yatırımı yapılması üzerine ön mutabakat sağlandı. İnşallah o da nihayetine ulaştığında Türkiye'ye otomotiv sanayisinde önemli bir küresel rekabet alanı sağlayacağına da yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

20-30 YIL İÇİNDE BAZI MARKALAR SİLİNİP GİDECEK

İçten yanmalı motorlu araçların ömrü 2050 yılına kadar Avrupa'da son bulacak. Alman devi Volkswagen, 2035 yılında içten yanmalı otomobil üretmeyi tamamen bırakmış olacak. Geçtiğimiz günlerde güçlerini birleştiren Japon devleri Sony ve Honda 2050 yılına kadar elektrikli ve otonom sürüş teknolojilerine hakim araçların dönüşümünü tamamlamayı planlıyor. Yaşanan gelişmeler ışığında elektrikli araçların çok hızlı ilerlediğini anlatan Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti:

Kim buna ayak uyduracak, kim bu yarışta kalabilecek... İnsansız araçlardan bahsediliyor. Değişime ayak uyduramadığı için 20-30 yıl içinde pek çok marka bizce yok olup gidecektir. Bizler kararlılıkla yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu sene içinde uluslararası ortaklarımızla ülkemizde batarya üretimine yönelik imzaladığımız mutabakat var. Ford Otosan'ın Türkiye'de ürettiği araçların ihtiyaç duyacağı pillerin Ankara'nın çok yakını bir yerde yatırımı yapılması üzerine ön mutabakat sağlandı. İnşallah o da nihayetine ulaştığında Türkiye'ye otomotiv sanayisinde önemli bir küresel rekabet alanı sağlayacağına da yürekten inanıyoruz.