Kent Haberleri

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi... İşte o açıklama

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, işten çıkarılan işçilerin mağdur olmaması adına oluşturulan ve her ay çalışanın maaşından yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu hakkında konuşarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

'İSŞİZLİK MAAŞI HAYAL OLDU'

Ali Öztunç "İşsizlik Sigortası yararlanma koşullarının ağırlığı yüzünden işsizlerin çok azını kapsadığını belirterek '' İşsizlik Sigortası Fonu'nun Mayıs 2023 sonu itibarıyla birikimi ise 135,2 milyar lira olarak gerçekleşti. ISF birikiminin büyük bölümü başta işveren teşvikleri olmak üzere işsizler dışındaki alanlara harcanıyor" dedi.

Öztunç, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan (İSF) işsiz kalan vatandaşların neredeyse yarısının yararlanamadığını belirterek; "Son 10 yılda işsizlik maaşına 13 milyon 526 bin 654 kişi başvurdu, işsizlerin yarısından fazlası işsizlik maaşı almaya hak kazanamadı.

10 yılda İşsizlik Sigorta Fonu’ndan işçilere verilen para 44 milyar 302 milyon 477 bin 655 TL. İşsizlik Fonu işçiye değil işverene gidiyor. AKP iktidarı emekçiyi değil, işvereni destekliyor. İşsize, işsizlik maaşı hayal oldu" dedi.

İŞÇİLERİN YARISINDAN FAZLASI İŞSİZLİK MAAŞI ALAMADI!

 Ali Öztunç, işsiz vatandaşların İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma sayılarıyla ilgili açıklama yaparak yarısından fazla işçinin maaş alamadığını açıkladı.

Son 10 yılda işsizlik maaşına 13 milyon 526 bin 654 kişi başvurduğunu söyleyen Öztunç, ''10 yılda İşsizlik Sigorta Fonu’ndan işçilere verilen para 44 milyar 302 milyon 477 bin 655 TL. İşsizlik Fonu’nu işçiye değil işverene gidiyor.'' dedi. 

2023 YILININ İLK BEŞ AYINDA 700 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI!

Öztunç  2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde 697 bin 670 bin kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu ve bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 700 bin kişi işsiz kaldığını açıkladı.

100 İŞSİZDEN SADECE 13'Ü YARARLANABİLDİ!

Öztunç, işsiz kalanlara gelir desteği sağlamak amacıyla 1999 yılında kurulan İşsizlik Sigortası Fonu, son yıllarda işsizlerden daha çok işverenlere teşvik sağladığını söyledi. 

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verilerine göre 2022’nin Ocak-Kasım döneminde işverenler fona yaptıkları 1 TL katkı karşılığında 1.4 lira teşvik aldı. Kasım 2022’de ise 100 resmi işsiz kişiden sadece 13’ü işsizlik maaşı alabildi.

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

İşsizlik maaşı alanlara okkalı zam! Yeni asgari ücret zammı ödemeleri arttıracak!