15 / 05 / 2024

Ali Sami Yen örnek oldu 10 eski stat yenilenecek!

Ali Sami Yen örnek oldu 10 eski stat yenilenecek!

Ali Sami Yenin yıkılmak üzere olduğu ortaya çıkınca gözler eski statlara çevrildi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü de, 10 ildeki statları yenileyeceğini açıkladı



Galatasaray'ın stadı Ali Sami Yenin her an yıkılma tehlikesi  altında olduğunu ortaya çıkması Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü harekete geçirdi. Stat arazisini satın alan konsorsiyumun Sözcüsü Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, önceki gün Ali Sami Yenin kağıt yırtar gibi kolayca yıkıldığını belirterek Büyük bir felaketten dönülmüş. Stat çok dayanıksız yapılmış demişti. Bunun üzerine gözler diğer eski statlara çevrildi. Konuyla ilgili olarak Starın sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ali Sami Yen Stadının çürük olduğunu yıllar önce tespit ettiklerini ve bu tespitler doğrultusunda da stadyumun iki kez güçlendirildiğini kaydetti. Akgül, sporseverlerin diğer stadyumlar için paniğe kapılmalarına gerek olmadığını belirterek, Türkiye genelindeki tüm eski stadyumların yıkılarak yenisinin yapılacağını bildirdi. Akgül, bu çerçevede ilk etapta 10 ilde 600 milyon liralık stadyum yapılacağını söyledi. Genel Müdürlükün mülkiyetinde bulunan Türkiye genelindeki tüm eski statların yıkılarak yerine yeni modern statlar yapılacağını ifade eden Akgül, bu çerçevede ilk etapta 10 ildeki eski statların yenileneceğini söyledi.

10 stada 600 milyon lira harcanacak

Akgül, statları yenilecek olan iller arasında ise Afyon, Batman, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Konya, Malatya, Sivas ve Trabzonun bulunduğunu bildirdi. Akgül, söz konusu statların maliyetinin ise yaklaşık 600 milyon lira olacağını kaydetti. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ali Sami Yen Stadının çürük olduğunu yıllar önce tespit ettiklerini ve bu tespitler doğrultusunda da stadyumun iki kez güçlendirildiğini kaydetti. Akgül, sporseverlerin diğer stadyumlar için paniğe kapılmalarına gerek olmadığını belirterek, Türkiye genelindeki tüm eski stadyumların yıkılarak yenisinin yapılacağını bildirdi. Akgül, bu çerçevede ilk etapta 10 ilde 600 milyon liralık stadyum yapılacağını söyledi. Türkiyedeki statların işletilmesi konusunda bilgi veren Akgül, kulüplere devredilen statlarda sorumluluğun da kulüplere ait olduğunu kaydetti. Akgül Biz statları inşa ettikten sonra kulüpler isterse devrediyoruz. Ve stadın sorumluluğu da kulübe geçiyor. Kulüp devri kabul etmezse, işletmeci olarak stadı kullanıyor. Bu tür statlarda mal sahibi biz oluyoruz dolaysıyla sorumluluk da bize ait bulunuyor diye konuştu.
Star/Hüseyin Özay


Geri Dön