06 / 05 / 2024

Ali Sami Yen'in üzerine 1.1 milyar dolarlık proje geliyor!

Ali Sami Yen'in üzerine 1.1 milyar dolarlık proje geliyor!

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, İstanbul'daki Ali Sami Yen arazisi üzerine dünyanın en modern ve kaliteli binasını yapma iddiasında olduklarını açıkladı



CNBC-e'nin sorularını cevaplayan Aşçıoğlu, 'Ali Sami Yen'e dünyanın en kaliteli binasını yapmak gibi bir iddiamız var. Dünyada böyle bir bina olmayacak. Tüm sosyal imkanları ve insanların sosyal aktivitelerinin olacağı bir bina olacak. Sosyal bir bina olacağının yanında İstanbul'un mimarisine, Türk mimarisine uygun bir yapı olacak' dedi.

Toplam 1.1 milyar dolara mal olacak projeden Türk örf ve adetlerini yaşayan herkesin ev alabileceğini ifade eden Aşçıoğlu, 'Binanın ne gelir getireceğini düşünmüyorum. Finansman modeliyle ilgili bir sıkıntımız yok. Biz adı kalacak bir eser bırakmak istiyoruz. Gelirle ilgili bu kısım beni hiç ilgilendirmiyor' diye konuştu.

Projenin 3'ü Ali Sami Yen'de 3'ü de Likör Fabrikası arazisinde olmak üzere 6 kule dikileceğini ve her kulenin 40 katlı olacağını dile getiren Aşçıoğlu, projeye başlamak için heyecanla beklediklerini söyledi. 1-2 hafta içinde Ali Sami Yen'i yıkım ruhsatı alacaklarını ve 75 günde bu işi bitireceklerini dile getiren Aşçıoğlu, ayağa kalkacak proje tam netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Sözcü


Geri Dön