28 / 04 / 2024

Ali Sami Yen'in yerine iş ve yaşam merkezi yapılacak!

Ali Sami Yen'in yerine iş ve yaşam merkezi yapılacak!

Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'in adını taşıyan stat, yeni yılda tarih olacak. Sarı kırmızılıların Türkiye ve Avrupa'da nice başarıya imza attığı stat yıkılacak, yerine iş ve yaşam merkezi yapılacak  



GALATASARAY, Ali Sami Yen Stadı'na veda etmeye hazırlanıyor. Stadın yapı mühendisliğini üstlenen Aşçıoğlu Inşaat'ın "hasılat paylaşımı karşılığı" düzenlenen satış ihalesinde verdiği 461.5 milyonluk teklif, Toplu Konut idaresi (TOKl) tarafından uygun bulundu. Stadın ne zaman yıkılacağı, taraflar arasında varılacak anlaşmayla netleşecek. Stadı Galatasaray yıkarsa çalışmalar 1 Haziran'da start alacak. Aşçıoğlu inşaat yıkarsa hiç vakit kaybedilmeyecek. Yılbaşından itibaren iş makineleri çalışmaya başlayacak.

300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Toplam 138 bin 600 metrekarelik inşaat alanı bulunan stat arazisinin 10 bin metrekaresi yeşil alan olarak değerlendirilecek. Rekreasyon, park, ticaret ve turizm alanı olarak planlanan imar alanında 52 bin metrekare bodrum katı olmak üzere 86 bin 600 metrekare inşaat gerçekleştirilebilecek. "Selenium" adı verilecek projeye Aşçıoğlu inşaat Grubu, 300 milyon dolar yatırım yapacak.Yine satış ihalesi şartnamesine göre şirket, TOKl payının yüzde 20'sini (92.3 milyon lira) sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde, yüzde 15'ini 1 yıl içinde,yüzde 15'ini 540 gün içinde, yüzde 15'ini 720 gün içinde, yüzde 15'ini 900 gün içinde, yüzde 10'unu bin 140 gün içinde, kalan son yüzde 10'unu da bin 325 gün içinde olmak üzere yaklaşık 4 yılda ödeyecek.

Şişli Etfal, Galatasaray'a komşu olacak

SAĞLIK Bakanlığı'nın TOKl işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamın¬da Türk Telekom Arena Stadyumu'nun doğusunda inşa edilen akıllı sistem hastane, 150 milyon liraya mal olacak. 9 kat üzerinden 172 bin metrekarelik bir alana tesis edilen hastane, yarıdan fazlası tek kişilik odada olmak üzere 600 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Hastane, afet durumunda yatak kapasitesi 3 kat artırılabilir genişlikte tasarlandı. Proje kapsamında; personel, hasta ve refakatçiler düşünülerek 40 bin araçlık otopark planlandı.

BÖLGEYE ETFALTEPE ADI VERİLSİN

Avrupa'nın en modern hastanelerinden biri olacak hastanede helikop-ter pisti, yangın sensörleri ve hava filtreleri yer alacak. Gelecek yıl sonbaharda tamamlanması beklenen hastane, taşınma işlemi gerçekleştikten sonra Etfal Seyrantepe ve Etfal
Hamidiye olarak iki ayrı binada hizmet verecek. Şişli Etfal Başhekimi Prof.Dr.Suat Turgut da, hastanenin kurulduğu yerleşkenin Etfaltepe olarak anılması için istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu.
Sabah 

 


Geri Dön