15 / 05 / 2024

Ali Vahabzadeh Duxiana yataklarını Türkiye'ye getirdi!

Ali Vahabzadeh Duxiana yataklarını Türkiye'ye getirdi!

Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vahabzadeh ve eşi Serenay Vahabzadeh dünyanın en kaliteli ve pahalı yataklarından Duxianayı Türkiyeye getirdi



Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vahabzadeh ve eşi Serenay Vahabzadeh dünyanın en kaliteli ve pahalı yataklarından Duxianayı Türkiyeye getirdi. 3 bin Eurodan başlayıp, ek özelliklerle 65 bin Euroya kadar çıkabilen yataklar için Ali Vahabzadeh Duxiana yatakların BMWsi değil Rolls Royceu derken, yatakların özelliklerini eşi Serenay Vahabzadeh anlattı.

SERENAY VAHABZADEH

Bu yatak bir aydınlanma dönemi. Artık tüm Avrupada beş yılda bir değiştirilen sağlıksız yatak devri kapanıyor. Bu yatak sayesinde uykunun iyileştirme özelliğinden faydalanabiliyorsunuz

Yeni evimiz için yatak arayışı içindeydik. Kendimiz, ikiz çocuklarımız ve bir de misafir yatak odası için dört yatak. Ama iyi bir yatak istiyorduk. Çünkü çocuklar 10 yaşında ve postürlerini doğru desteklemek gerekiyor. Alinin ailesi Mühihte yaşıyor. Her kayınvalidemi ziyaretimizde inanılmaz şık hazırlanmış bir misafir odası bizi bekler. Kıyafetlerinizle bile yatmak istersiniz, o kadar davetkar bir yataktır. Bir buçuk sene önce bir akşam uyumak üzereyken gece yarısı aramızda bunu konuştuk, sonra ışıkları açıp, yatağı soyduk. Bu yataksa, bizim yattıklarımız ne duygusuyla. Ertesi gün Münihteki Duxiana showroomuna gittik. Ürünleri denedik. Kafamızdaki her türlü sorunun cevabını aldık ve kararımızı verdik. Sonra ürüne nasıl sahip olabiliriz araştırmasına girdik. Ortak bir arkadaşımız sayesinde İsveçteki fabrikayla randevulaştık. Ama sadece dört yatak için... Duxiana aile şirketi. Üçüncü nesil işbaşında. Orada birlikte ürünleri tanıma imkanımız oldu, fabrikayı gezdik, üretim bandını gördük, el işliğinin önemine şahit olduk. İlk görüşte aşktı bizimki, fabrikayı gezince tutkuya dönüştü. Dört yatak almak için masaya oturduk, Türkiye temsilcisi olup el sıkışarak kalktık. Çocuklar büyüyünce bir iş yapmak istiyordum hep. Ali, Yatak işi yaptığında kendine alabileceklerin sınırlı, çanta yapsaydın batmıştık diyor. 

Yatak Türk tüketicisi için zor ve önem verilmeyen bir ürün. Başka şeyde en iyinin peşinden koşanlar bile herhangi bir satış elemanın uygun gördüğü yatağı alıyor. Markamız ucuz değil. Bir mücevher, araba, çanta parasına denk gelebilir ama ömrümüzün üçte biri yatakta geçiyor. Çocuklarınızla, eşinizle paylaşıyorsunuz. Yatağıma girdiğimde şükrediyorum, Phukette tatille eş değer bir keyif.

YATAKTA ÇALIŞIYORUZ

Bu markaya o kadar inandık ki, sekiz ay sonra mağazamızı açtık. Bu sabah Ali; Her gün daha da rahat ediyorum, alışıyorum, mutlu uyanıyorum dedi. Önceleri çocuklarımın çıtı çıksa fırlardım ve duyarlı bir anneyim diye övünürdüm. Meğer bu derin uykuya geçemediğim için böyleymiş.

Yatakta çalışan bir çiftiz. Çocuklarla işimiz bitince evdeki başka mekanları kullanmayız. Biz daha sert bir yüzeye alışmışız, Öylesinin sağlıklı olduğunu söylediler. Ama aldığımız eğitimlerden bunun doğru olmadığını öğrendik. Eğer 130-140 kilonun üzerindeyseniz sert yatak uygun çünkü kilonuzla dengelenmesi şart. Ama daha düşük bir kiloya sahipseniz yumuşak bir yatakta yatmalısınız. Uyurken vücudunuzun hiçbir noktasını hissetmemeniz gerekiyor. Bulutların üstünde yatıyorum hissi gibi. Aşırı rahat ve vücut kemiğinizi hissetmeden bir uyku uyuduğunuz için de gece boyu dönüşler ve uyanmalar en alt seviyede. Rahat yataktayatmayanlar ortalama bir gecede 70-80 kere döndüğünü söylüyor. Bu da derin uyku uyumanızı zorlaştırıyor. 16 saat uyusanız da hiçbir zaman derin uyuyamadığınız için vücut o yenilenme aşamasına geçemiyor.

Yataklar kişiye özel olmalı. Mağazaya geldiğinizde nasıl bir yay sistemine sahip yatakta yatmanız gerektiğini çözümlüyoruz. Uyku odamızda yatağı test etmenizi istiyoruz. Mümkünse iki saatinizi uyku odasında geçirmeniz gerek. Tam emin olamazsanız tekrar tekrar gelin istiyoruz. Evliyseniz eşinizle tabii... Bir yatakta iki farklı kişi için maksimum konforu sağlayabiliyoruz. Yatağın bir tarafını size uygun yay sistemleriyle diğerini eşinizin kilosuna uygun yaylarla donatıyoruz. Siparişinizi en fazla 10 hafta içinde teslim ediyoruz.

Kaliteli bir uyku için en önemli şey yatak. Odanın 24 derece civarı olması, elektronik eşyaların dışarıda bırakılması, televizyonun yatak odasından dışarı çıkarılması ve odada ışık olmaması da önemli. Tabii bir de akşam 19.00dan sonra ağır yemek yememek lazım...  

ALİ VAHABZADEH

Bu yataktan fazla para vererek sahip olduğum ve ayda bir saat kullandığı eşyalarım var. Eşime kalsa hepsini atar. Burada fiyat konfor dengesi önemli. Bu yatağı İsveçte 65 yıl kullananlar var. 20 yıl zaten garantili. Yani ömürlük. Bunu yatırım olarak görmek lazım 

Sibel Arna/Hürriyet


Geri Dön