Kim Kimdir?

Ali Y. Koç Kimdir?

Ali Y. Koç kimdir? Ali Y. Koç’un mesleği nedir? Ali Y. Koç hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!Koç kimdir? Ali Y

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinin yanında Ford Otosan, Koçtaş, Otokar, Yapı Kredi Bankası ve Setur Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Y. Koç kimdir? Ali Y. Koç’un önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali Y. Koç biyografik bilgisi...

ALİ Y. KOÇ KİMDİR?

Ali Y. Koç, 2 Nisan 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Ali Y. Koç, Türk bir iş insanıdır.

ALİ Y. KOÇ EĞİTİM DURUMU!

Ali Y. Koç, 1985’te Londra Harrow School'dan mezun oldu ve sonrasında ise Rice Üniversitesi'nde işletme üzerine lisans eğitimi aldı. Daha sonra ise Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisansını sonlandırdı.

Öğrencilik yıllarında aile holdinglerinin pek çok kademelerinde görev aldı. 1990'da J.P. Morgan'da stajyerlik de yapma imkanı da buldu. Aynı sene American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile iş hayatına giriş yaptı. Askerlik görevini 1992 yılında yaptı.

1992 ile 1994 yılları arasında Morgan Stanley'de analist olarak çalışmalar yürüttü. 1997 yılında ise Koç Holding Stratejik Planlama Grubunda da Yeni İş Geliştirme Koordinatörü pozisyonunda çalışmaya başladı ve akabinde de üst düzey görevlerde bulundu.

ALİ Y. KOÇ İŞ HAYATI!

Ali Y. Koç, 2012 yılında Rahmi Koç sonrasında ise Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldi. 2013'te Bank of America çatısı altında tanınmış 13 lider ismin görev alacağı "Bank of America Küresel Danışmanlık Komitesi"ne girmiştir.

2016 yılında Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi ile de Koç Holding'in yönetim kurulu başkanlığına Ömer Koç geçmiştir, Ali Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmuştur. 2017 yılına gelindiğinde ise Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

Yıl içinde Forbes Türkiye'nin “En Zengin 100 Türk” listesinde 700 milyon dolarlık servetiyle 50. sırada yer almıştır.

Ali Y. Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2004 ile 2017 yılları arasında başkanlık görevini de yaptı.

ALİ Y. KOÇ EVLİ Mİ, BEKAR MI?

Ali Y. Koç, 2005 yılına Nevbahar Demirağ ile evlenmiştir ve bu evlilikten iki çocuk sahibi olmuştur.