Kent Haberleri

Aliağa Tüneli'nde son durum!

Liman bölgesiyle demiryolunu birleştirecek yolu kısaltacak tünele 10 milyon lira harcandığı, "Aciliyeti yok" diye yarıda bırakıldığı öğrenildi meye terk edildi.

Liman bölgesiyle demiryolunu birleştirecek yolu kısaltacak tünele 10 milyon lira harcandığı, "Aciliyeti yok" diye yarıda bırakıldığı öğrenildi meye terk edildi. Toplam uzunluğu 705 metre olacak tünel, liman bölgesiyle demiryolunu buluşturacak. Aliağa Nemrut Limanı'nı demiryoluyla buluşturma projesi, bu gelişmeyle havada kaldı. Bu durum, bölgedeki sanayicilerden büyük tepki gördü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir'in "acil" ihtiyaç listesinde yer alan yer alan Aliağa Nemrut Limanı'ndaki iskeleleri İzmir'e bağlayacak demiryolu gecikiyor. İS Sanayiciler, tünelin ve demiryolu hattının bir an önce bitmesini isterken, limandaki sorun nedeniyle yük gemilerinin Yunanistan'a kaçtığı öne sürüldü. Türkiye'nin yılda 4 milyar doları, liman ve liman yolunun açılmaması nedeniyle Yunanistan'a kaptırdığı vurgulandı, "Tünel, bir an önce tamamlanmalı" dedi. 


Sabuncubeli ve Konak tünellerinde yaşanan sorunları tartışırken, bir tünel krizi de Aliağa'dan geldi. Bölgeye can katacak 22 milyon liralık tünel projesi için 10 milyon lira harcandığı, son anda "Aciliyeti yok" denilerek çalışmanın durdurulduğu ortaya çıktı. 705 metrelik tünel Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, 6 ayda bitirileceği açıklanarak başlayan tünel inşaatı 9 yıldır tamamlanamadı ve bakımsızlıktan tünelin bazı bölümlerinde çatlaklar oluştu. 


Milliyet Ege