Kentsel Dönüşüm

Alinur Aktaş: İnegöl'de kentsel dönüşüm şart!

İnegöl Müteahhitler Demeği (İMDER), inşaat sektörünü bir araya getiren Dayanışma Gecesi'nde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Kentsel dönuşümlerle 40-50 yıllık binaları dönüştürmemiz gerekiyor" dedi..

Kısa adı İMDER olan İnegöl Müteahhitler Demeği önceki akşam Osmanlı Sarayında 1. Dayanışma Gecesini gerçekleştirdi. 


Yoğun katılımın olduğu gecede; inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi Eğlencenin yanı sıra çekilişin de yapıldığı gece, Grup Nağme'nin sahne almasıyla başladı. Solist Cem Taşkmer, Türk Sanat Müziğinin en güzel eserlerini başanyla seslendirdi BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN Yenen yemeğin ardından konuşan Demek Başkanı Fahrettin Baykan 2010 yılında 17 kişiyle kurulan demeğin bugün 116 üyesinin olduğunu söyledi. 


Derneğin kuruluş amacından söz eden Baykan "İnşaat sektörünü bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamaktı. Bunu da en iyi şekilde yaptık. İnşaat sektörü olarak; mimarı, mühendisi ve bütün kurumlarıyla el ele kol kola çalışmak istiyoruz." dedi. 


Baykan; "Bu akşam bunun için buradayız. Zaman zaman imar ve UEDAŞ ile ilgili sıkıntılarımızı gündeme getirerek tartışmaya açtık. Bu sıkıntılarımızı Ankara'ya bile taşıdık.'' ' 'İnegöl Belediyesi ile birlikte Mimarlar Odası, Mühendisler Odası ve denetim firmalarıyla ortaklaşa 'İnşaat Çalıştayı' gerçekleştirildi Çatı katlanyla, ruhsat aşamasıyla ve kentsel dönüşümle ilgili çok önemli kararlar aldık. Alınan kararlar inşallah tek tek hayata geçer ve inşaat sektöründeki sıkıntılarımız çözüme kavuşur." 


İNEGÖL'DE YALNIZ DEĞİLİZ 

"Biz Müteahhitler Demeği olarak İnegöl'de yalnız değiliz. Türkiye genelinde 52 dernek, 4 federasyon 1 tane de konfederasyon bulunmaktadır. Demeğimiz Ankara'da Tüm Müteahhitler Federasyonu'nun yönetim kurulu üyeliğini yapıp 2 dönemden beri de Melih Şeker arkadaşımız yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Bu da Bursa bölgesinde derneğimizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir" dedi. 


GÜÇLÜ OLALIM 

Demek Başkanı Baykan konuşmanın devamında şöyle konuştu; "Biz yeter ki böyle birlik ve beraberliği sağlayalım İnşaat sektörü diğer meslek gruplarına göre ekonominin canlanmasına en fazla katkıyı sağlayan meslektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türk müteahhidi ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. 


Türk müteahhidi ne kadar kazanırsa Türkiye o kadar kazanır' diyor. Biz de diyoruz ki İnegöl müteahhidi ne kadar güçlü olursa İnegöl o kadar güçlü olur, İnegöl müteahhidi ne kadar çok kazanırsa İnegöl o kadar çok kazanır." 


İNEGÖL HIZLA GELİŞİYOR 

İnşaat sektörünün bereketli bir sektör olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ' 'İnegöl hızla gelişiyor, güzelleşiyor ama bizim bu gelişimi daha da hızlandırmamız gerekiyor. İnşaat sektörüyle alakalı ciddi atılımlar yapmamız gerekiyor. 1999 depreminden sonra inşaat sektörü bıçak gibi kesti, 2 kattan yukarı inşaat yoktu. Yükseklik 6,5 metreydi. 2005 senesinde gerekli kurumlardan onay alarak yüksekliği 9,5 metreye çıkardık 3 kat izni çıktı." 


BİZİM MÜTEAHHİTLERİN AKLI HEP ÇATILARDA 

"Bizim müteahhitlerin aklı hep çatılarda. 2004-2005 döneminde yaprak kıpırdamıyordu ve kiralar da mülk fiyatları da alıp başını gitmişti. Şimdi bununla beraber bir hamle oldu. TOKİ, Akhisar üzerinde ve ihtiyaç sahiplerine yönelik evler üretmeye çalışıyor. Bununla beraber inşaat sektörü hızlanmaya başladı" 


MÜTEAHHİTLERDEN DESTEK İSTEDİ

"Artık kentsel dönüşümlerle 40-50 yıllık binaları dönüştürmemiz gerekiyor. Bu konuda projelere girişmemiz gerekiyor ki İnegöl gerçek manada rahatlasın. İnşaat, binaları, yolları değiştirmek işin bir boyutu. Kafaları ve gönülleri de değiştirmek lazım" diye konuştu Konuşmaların ardından programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi Gece, demek yararına yapılan çekiliş ile sona erdi. 


Genç Gazete