29 / 04 / 2024

Alışverişe yüzde 30'luk bayram dopingi!

Alışverişe yüzde 30'luk bayram dopingi!

Kurban Bayramı 4 günle sınırlı kalınca seyahate çıkamayanlar alışverişe yüklendi. Soğuk havaların da yardımıyla markalar satışlarını yüzde 30 artırdı



Havaların soğumasıyla satışları hareketlenen hazırgiyime bir de 4 günle sınırlanan Kurban Bayramı tatili eklenince markalar, düzenledikleri kampanya rüzgârını da arkalarına alıp cirolarını yükseltti. Geçen yıl 10 gün süren Kurban Bayramı'nın sıkıntısını bu yıl atan markalar yüzde 30'a varan ciro artışı ile moral buldu. Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akbacakoğlu, geçen yıla göre satışlarda yüzde 20 artış gözlemlediklerini kaydetti. Alışverişin bayram boyunca devam edeceğini vurgulayan Akbacakoğlu, "Arife günü bir gün öncesine göre yüzde 40 satışı artırdık" dedi.

KEYFİMİZ YERİNDE
Kiğılı'nın Genel Müdürü Hilal Suerdem, geçen yıla göre yüzde 25 satışı artırdıklarını söyledi. Takım elbise alana kravat, ikili boxer ve 2'li çorap gibi kampanyaların da satışı tetiklediğini dile getiren Suerdem, "Moralimiz yerinde" dedi. Ramsey'in Genel Müdürü Hüseyin Doğan ise, satışların İstanbul'dan çok Anadolu'da arttığını söyledi. 'İkinci üründen 0 atma' kampanyasını sürdürdüklerini belirten Doğan, bayram nedeniyle kasım ayı satışlarında yüzde 35 bir büyüme olamasını öngördüklerini söyledi.

Diyarbakır'da satışlar patladı
Kipaş Holding'e ait Lee Cooper markası ise en yüksek satışı Anadolu'da yaptı. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, "Satışlarımız bir önceki aya göre yüzde 35 arttı. Diyarbakır satışlarımız patladı. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Denizli çok iyi gidiyor" dedi. Öksüz 2. ürüne yüzde 50 indirim kampanyasından iyi geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Çocuk giyimde cirolar tavan yaptı
Benetton'un Genel Müdürü Zeynep Selgur özellikle çocuk giyimde yüzde 30 artış yaşadıklarını söyledi. "Çocuk giyim satışları patladı. Sezon alışverişlerinin bayramla birleşmesi ve bayram tatilinin kısa olması nedeniyle satışlar geçen yıllara oranla artış gösterdi" diyen Selgur, bayram süresince de alışverişlerin devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

PINAR ÇELİK/Sabah

 


Geri Dön