27 / 04 / 2024

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Bodrum’un en değerli turizm tesislerinden Mandarin Oriental’in yüzde 50’sinin Aliyev Ailesi tarafından alındığı, bunun yanı sıra piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişen 6 ila 9 villanın da aile tarafından alındığı gündeme geldi...



Bodrum’un en değerli turizm tesislerinden Mandarin Oriental’in yüzde 50’sinin, Azerbaycan merkezli Pasha Holding tarafından satın alındığı belirtildi. 

Holdingin Aliyevlerle doğrudan bağlantısı görünmese de kayıtlara göre büyük ortakları Aliyev’in kızları Leyla ve Arzu Aliyeva olduğu ifade edildi. 

Azerbaycan merkezli Pasha Holding, Türkiye’nin dünyaca ünlü tatil beldesi Bodrum’daki yatırımlarına hız verdi. Yalıkavak sahilindeki Allium Bodrum Resort-SPA’nın sahibi olan Pasha Holding, Bodrum’un en nitelikli tesisleri arasında olan Mandarin Oriental’in de yüzde 50'sini satın aldı. 

Aliyev Ailesi Bodrum daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental ın yüzde 50 si, Villa ve rezidans daireler...

Mandarin Oriental Bodrum, ASTAŞ Holding’in sahibi Vedat Aşcı tarafından Göltürkbükü Cennet Koyu’nda 600 dönümlük arazide hayata geçirildi. 196 villanın yer aldığı proje için yapılan yatırım 650 milyon dolar civarında oldu. 

Ünlü İtalyan mimar Antonio Citterio tarafından tasarlanan projedeki villalar, varlıklı yerli ve yabancıların büyük ilgisini toplamış ve kısa sürede satışları yapılmıştı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön