29 / 04 / 2024

Alize Park City'nin sosyal tesislerinde solar enerjisi kullanılacak!

Alize Park City'nin sosyal tesislerinde solar enerjisi kullanılacak!

Alize Park City, Kocaeli'de bir ilki gerçekleştirerek sosyal tesislerinde solar enerji kullanımını hayata geçirmeye karar vermiş. Böylece tesisin bütün enerji ihtiyacı ekstra bir harcama gerektirmeden çözüme kavuşmuş olacak





Alize Park City Yağmur sel olmuş akarken Alize Park City'e gittim. Randevuya giderken yağmurdan dolayı çalışmayan bir inşaat göreceğimi düşünüyordum. Öyle olmadı, hızla çalışan inşaatı görünce gerçekten şaşırdım Kabası yarı seviyeyi geçmiş olan Alize Park City'i merak etmemin en önemli nedeni 'Solar Enerji' sistemi. Alize Park City, Kocaeli'de bir ilki gerçekleştirerek sosyal tesislerinde solar enerji kullanımını hayata geçirmeye karar vermiş. Tesislerin bütün enerji ihtiyacı doğa dostu solar panellerle güneş enerjisinden karşılanacak. Böylece tesisin bütün enerji ihtiyacı ekstra bir harcama gerektirmeden çözüme kavuşmuş olacak. Konut sahipleri dilerse solar enerji sistemini direk kendi konutları için de yaptırabilecek. Alt yapı ve çatı yapısını buna göre tasarlayan firma ilerleyen süreçte dairelerin kendi enerji ihtiyaçlarını da tam olarak bu panellerden karşılayabilecek. 


BAHÇELER SİZİN 


Pek çok sitede bahçe alanı ve otopark mevcuttur ancak pek çoğu ortak alan kapsamında yer alır ve ikamet başladığında yönetim planına göre sorun çıkma ihtimali yüksektir. Dahası tek söz hakkı asla sizde olmaz. Alize Park City'de ise 55-75 metrekare bahçe alanları bahçe katı dairelere ait ve ayrıca tüm dairelerin kapalı otopark alanları bahçeler gibi tapulara eklenti olarak işlenmiş durumda. Manzarada kapanmayacak şekilde. Artık o bahçelerde içilen kahvelere doyum olmaz. 


45 DAİRE KALDI


 2+1 110 metrekare, 3+1 143 metrekare ve 3+1 182 metrekare daire tiplerinden oluşan sitede yüzde 60 satış tamamlanmış durumda. Doktorundan öğretmenine pek çok sektörden daire alımı yapan kitle, genelde genç bir yaş ortalamasına sahip. 


150.000 TL ile 295.000 TL arasında fiyatlandırılan dairelerin belirlenen teslim tarihi Aralık 2015 ancak firma yetkilisi Oğuzhan Keleş 2015 yazı içerisinde ikamete hazır hale getirmeyi hedefliyor. 


ALİZE PARK TECRÜBESİ 


Ailelerde olur ya ilk çocuk tecrübedir. Alize Park, Keleş İnşaat firması için konut projesinde ilk deneyim olmuş başarıyla bitirdikleri Alize Park projesi solar enerji gibi, asansör gibi doğal ihtiyaçlarında Alize Park City'ye eklenmesine vesile olmuş. İç mimariye de özen gösteren firma 10 metrekare balkonlar gibi yaşam içindeki ince detayları da Alize Park City'de yakalamayı başarmış. 


Kompozit ve silikon dış cephe planlayan firma, inşaat firmalarının standartları dışında hareket edip kalite konusunda bence tam puan almayı hak ediyor. 


ÜÇÜNCÜSÜ TINAZTEPE'DE 


Alize Park City'nin akabinde başlanacak projenin arsasını aldığını öğrendiğim de ayrıca sevindim. Çünkü alıcılar için inşaat firmasının bölgeden ayrılmayacak ve inşaata devam edecek olması her zaman artıdır. 


Çünkü alacakları evde inşaattan doğabilecek olası bir sorunda muhatap bulmak ayrıcalıklı bir durum. Oğuzhan Keleş'in anlattığına göre farklı bir durum olmadığı taktirde bir lüks konut projesi ve bir sosyal konut projesi de Alize Park City'nin teslim sürecine doğru aynı bölgede hayata geçecek. Şimdiden hayırlı olsun. 


ANADOLU LİSESİ AVANTAJ


 Alize Park City'yi konum olarak beğendim. Anadolu lisesi hemen yanında, minibüs güzergahı bir sokak ileride, manzarası kapanmaz nitelikte. İnşaat devam ettiği için biraz iç içe gibi gözükse de hafriyat kalkıp havuz geldiğinde çevre düzenlemesi bittiğinde o görüntünün de normal hale geleceğini düşünüyorum. Görmeniz gereken güzel projelerden biri Alize Park City'de her zaman satış ofisinde bulunan bir yetkili de mevcut.


Bizim Kocaeli 

Telefon: 0(262) 324 79 90

Web adresi: http://alizeparkcity.com/


Geri Dön