Kent Haberleri

Alkışlanacak fedakarlık! Deprem bölgesinden uçuşlar 100 TL’ye sabitlendi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketinin ardından ülkenin her tarafından bölgeye yardımlar adeta yağmur gibi yağarken, çok önemli bir destek de, Pegasus Hava Yolları’ndan geldi. Şirket, deprem bölgesinden uçuşlar için başlattığı kampanyayı duyurdu. Şirket, deprem bölgesindeki 8 ilden uçuş biletlerini 100 liraya sabitlediğini duyurdu

Afet bölgesinde ulaşımla ilgili sıkıntılar halen devam ederken, Pegasus’tan bölge için hayati önem taşıyan bir hamle geldi. Şirket, deprem bölgesindeki 8 ilden uçuş biletlerini 100 liraya sabitlediğini duyurdu.

Pegasus Hava Yolları, alkışlanacak bir kampanyaya imza attı. Şirket, Diyarbakır, Adana, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan yapılacak aktarmasız tüm uçuşlarda bilet fiyatını 13 Şubat'a kadar 100 TL’ye sabitlediğini açıkladı.

Pegasus Hava Yolları'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, deprem bölgelerine destek verebilmek adına harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, AFAD ve yetkili makamlarla koordineli şekilde, yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması için yardım uçuşları düzenlendiği ve çalışmaların sürdürüldüğü hatırlatıldı.

“EK SEFERLERİMİZİ AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Pegasus açıklamasında, “Felaketin ardından misafirlerimiz ve kurtarma ekipleri için ek seferlerimizi açmaya devam ediyoruz. Diyarbakır, Adana Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş çıkışlı tüm uçuşlarımız 13 Şubat 2023'e kadar tek yön vergiler dahil 100 TL’dir" ifadelerine yer verildi.

ENERJİSA ENERJİ BÖLGEDEKİ JENERATÖRLERİ AKTİF HALE GETİRDİ

Diğer yandan bir sevindiren haber de Enerjisa Enerji’den geldi. Şirket, yaşanan depremlerin ardından elektrik kesintileri yaşanan Toroslar EDAŞ şebekesindeki arıza tespit ve onarım çalışmalarına başlandığını duyurdu. Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada, devreye alınan afet planı uyarınca destek ekiplerinin gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle Başkent EDAŞ ve Ayedaş'tan deprem bölgesine sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, bölgeye ulaşan ekiplerin saha çalışmalarına başladığı, jeneratörlerin ise bölgedeki afet çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olmak üzere aktif hale getirildiği duyuruldu.

Açıklamada, şirketin Toroslar EDAŞ elektrik dağıtım şebekesi dahilinde, başta Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Adana illerimiz olmak üzere, fiziki arıza tespit ve onarım çalışmaları hassasiyetle yürütülmekte olduğu vurgulandı.

Diğer taraftan arıza onarımının tamamlanmasına rağmen güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen bölgeler bulunmakta olduğu hatırlatılan açıklamada, enerjilendirme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında çarpılma kaynaklı hayati riskleri önlemek adına, çalışmaların ilgili kamu kurumları ile yürütülen koordinasyon çerçevesince sürdürülmekte olduğu ifade edildi.