01 / 05 / 2024

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 



Yeni konut inşaatlarında yaşanan keskin düşüş karşısında Alman endüstri grupları, Almanya'nın ekonomik istikrarı ve sosyal dokusu için tehdit meydana getiren konut krizini hafifletmek amacıyla hükümeti yıllık 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırdı.

Investingcom'da yer alan habere göre Perşembe günü yapılan mali destek çağrısı, her sene 100 bin sosyal konut ve 60 bin uygun fiyatlı konutun inşasını finanse etmek için yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu önlem, büyüyen işgücünü barındırmayı, yoksulluğun artmasını önlemeyi ve geleneksel olarak Alman ekonomisinin temel taşı olan bir sektörde istihdam yaratmayı desteklemeyi hedefliyor.

Sektör dernekleri ortak bir bildiri yayınlayarak söz konusu bu durumun aciliyetine dikkat çekti ve "Eğer şimdi bu konu ile ilgili olarak herhangi bir şey yapılmazsa, Almanya konut krizinin bumerang etkisiyle karşı karşıya kalacak ve yaşanan bu durum da tüm ekonomiyi derinden etkileyecek" dedi. Eğer konu ile ilgili olarak acil bir önlem alınmazsa, konut piyasasında yaşanan gerilemenin ülke içindeki ekonomik ve siyasi ayrılıkları daha da derinleştirebileceğini belirtiyorlar.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Bu gruplar aynı zamanda maliyetleri düşürmek ve inşaat süreçlerini hızlandırmak için bina standartlarının gevşetilmesi gerektiğini belirtiyor. Yine verilen detaylara göre bu gruplar, geçmişte ülke üretiminin yaklaşık olarak yüzde 20'lik kısmını temsil eden ve her on istihdamdan birini sağlayan gayrimenkul sektörünün Almanya ekonomisinde oynadığı rolün de altını çiziyor.

Mevcut konut krizi büyük bir ölçüde, bir zamanlar güvenli ve istikrarlı bir varlık şeklinde görülen gayrimenkule yapılan güçlü yatırım dönemini sona erdiren faiz oranlarında yaşanan önemli artışlara bağlanıyor. Söz konusu bu değişim, geliştiriciler arasında mali sıkıntıya, işlemlerde yavaşlamaya ve gayrimenkul fiyatlarında düşüşlere neden oldu.

DIW ekonomi enstitüsü Perşembe günü bu 2024 yılı için konut inşaat hacminde nominal yüzde 5,4'lük bir düşüş öngördü. Söz konusu bu daralma, konut sektöründe yaşanan bu düşüşün potansiyel mali etkisinin altını çizerek, bir önceki seneye göre hükümet için yaklaşık olarak 5 milyar Euro vergi geliri kaybına sebep olabilir.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre daha önce düşük faiz oranları ve önemli yatırımlarla ekonomik büyümenin itici güçleri arasında yer alan gayrimenkul sektöründeki gerileme kritik bir dönemeçte gerçekleşiyor. Yapılan bu sübvansiyon çağrısı, sektörün hükümet müdahalesi olmadan konut krizinin daha geniş ekonomik yansımaları olabileceği görüşünü de yansıtıyor.

Akbank Nisan 2024 yeni emekli promosyonunu duyurdu! Emeklilerin hesaplarına işte tam bu kadar yatacak! Sakın kaçırmayın!

Gram altın resmen fırladı! Altın yatırımcıları köşeyi döndü! Altın fiyatları ne kadar? 12 Nisan 2024 altın fiyatları

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!


Geri Dön