29 / 04 / 2024

Alman Metro, Kaufhof mağazaları için teklif topluyor!

Alman Metro, Kaufhof mağazaları için teklif topluyor!

Kaufhofun çok sayıda talibi arasında, ülkesi krizde Yunan armatör Yorgo Economounun ortağı olduğu Avusturyalı emlak şirketi Signa ile evi olmadığı ve otellerde yaşadığı için evsiz milyarder diye anılan Fransız yatırımcı Nicolas Berggruen de var



Dünyanın en büyük 4üncü perakendecisi Alman Metro, iştiraki olan çok Kaufhof mağazaları için teklif almaya başladı.

Çok katlı mağaza zinciri Kaufhofun çok sayıda talibi arasında, ülkesi büyük bir ekonomik kriz yaşayan Yunan armatör Yorgo Economounun ortağı olduğu Avusturyalı emlak şirketi Signa ile evi olmadığı ve otellerde yaşadığı için evsiz milyarder diye anılan Fransız yatırımcı Nicolas Berggruen de var.

2.4 milyar euroyu bulur

Metro grubunun uzun süredir Kaufhofu satmayı düşündüğünü yazan Reuters Haber Ajansı, aynı gruptaki Real hipermerketlerinin satışının düşünülebileceğini yazdı. Metronun özellikle gelişmekte olan piyasalarda yüksek büyüme potansiyeline sahip elektronik zincirleri ve diğer marketleriyle devam etmek istediği belirtiliyor.

Kaufhof için teklif veren evsiz milyarder Berggruen, aynı zamanda çok katlı mağaza zinciri Karstadtın da sahibi. Henüz fiyat açıklanmasa da, analistler Kaufhofun satışının 2.4 milyar euroyu bulabileceğini düşünüyor. Metronun satıştan beklentisinin ise 2 - 3 milyar euro arası olduğu biliniyor.

MİLLİYET


Geri Dön