Genel

Alman Nolte; mağaza sayısını 18'e çıkarmayı hedefliyor!

Mutfak ve yatak odasında fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çeken Alman Nolte, Nolte Home Studio mağazalar zincirinden sonra pazar payında sıçrama yaparak 2. sıraya yükseldi

 Bugüne kadar Türkiye’de 10 bine yakın mutfağa giren Nolte, deneyimini hayata geçen yeni yaşam alanı projelere de aktarıyor. Şu anda Türkiye’de 7 mağazası bulunan marka, 2011 yılı sonuna kadar mağaza sayısını 18’e çıkarmayı hedefliyor.
 
İthal mutfakta önde gidiyor
2009 yılının Ekim ayında Nolte Home Studio mağazaları ile Türkiye pazarına giren Nolte, pazarda 6 ay içinde mutfak markaları arasında 2. sıraya yerleşti. İthal mutfak alanında liderliğe yerleşen Nolte, ilk yılında Türkiye’den 4 milyon TL’lik bir ciro beklentisi taşıyor. Pazarın 1 milyar TL civarında olduğunu belirten Nolte Türkiye CEO'su Sebahattin Gürel, cirosal büyüklüğün yalnızca yüzde 15’e yakın kısmının markalı mutfakların elinde olduğunu dile getirdi.
 
Bugüne kadar Türkiye’de 10 bine yakın mutfakta var olan Nolte, marka konut projelerinde de tercih edilen bir marka haline geldi. Ağaoğlu’nun My World ve Eltes Gold projelerinin, Güneri İnşaat’ın İkebana Evleri’nin, Sur Yapı’nın Greenium Villaları’nın ve Selvice Evleri’nin, Koray İnşaat’ın Göcek’te bulunan ödüllü projesi GMR Portville’in mutfakları Nolte imzası taşıyor.
İstanbul dışındaki projelerde de tercih edilen marka, Ankara’nın en gözde projelerinde Parkvadi Evleri’ndeki 750 konutun mutfağına uygulandı. Yine Ankara’da bulunan Royal City Evleri’nde de Nolte mutfak kullanılırken Eskişehir’de Koray  inşaat’ın hayata geçirdiği Natura Evleri, Çorlu’daki Semilyon Konakları, Mersin’de yer alan Pektaş İnşaat’ın birçok projesi ve Adana’da yer alan farklı projeler de Nolte mutfağın tercih edildiği projeler arasında bulunuyor.
 
Yakın zamanda hayata geçen birçok projede de Nolte mutfaklar kullanılıyor. Bir Gökhan Avcıoğlu projesi olan ONE in Ortaköy, İnanlar İnşaat’ın Terasbahçe Evleri, Ağaoğlu’nun inşa ettiği My Roseville Villaları, Has İnşaat’ın yaptığı Milenyum Park Villaları da İstanbul’da Nolte mutfakları tercih eden projelerden birkaç tanesi. Bursa’nın en önde gelen projesi olan Geçitpark Evleri’nin mutfakları da Nolte tarafından hazırlanmış durumda. 
 
Nolte Türkiye CEO'su Sebahattin Gürel, Nolte’nin özellikle mutfak konusunda uzmanlaştığını belirterek, geliştirdiği ürün portföyüne yatak odası ve dolap tasarımları gibi alternatifleri de ekleyip büyümeye devam ettiğini dilegetirdi. Nolte’nin Almanya dışında ilk defa Türkiye’de şirket kurduğuna dikkat çeken Gürel, markanın 1 milyar TL’ye ulaşan mutfak pazarından daha fazla pay almak için Türkiye’ye geldiğini de ifade etti.
Milliyet Emlak