29 / 04 / 2024

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Almanya, Türkiye’deki vize sistemini değiştirdiğini duyurdu. Buna göre, İki aşama ile vize verileceği kaydedildi. Önce konsoloslukların internet sitesine randevu için başvurulacak. Ardından da başvuru sırasına göre, maille randevu cevabı gelecek.



Türkler için Alman vizesi almak, hatta vize için randevu almak bile son üç yılda maalesef işkenceye dönüşmüş durumda. Aşırı gecikmeyi aşmak için Almanya, vize sisteminde değişikliğe gidiyor. Yeni ve hızlı sistem 18 Mart 2024'te yürürlüğe girecek. Bu süreçin ilk aşaması önceki gün başlamış oldu. 

Sözcü'de yer alan haber kapsamında, Alman dış temsilciliklerinden yapılan açıklama doğrultusunda,  artık randevuları sorgulamak için uzun süren telefon ile  arama ya da çeşitli çabalara gerek yok. Yeni vize başvuru sistemi iki aşamalı olacak.

ÖNCE BEKLEME LİSTESİNE KAYIT YAPILACAK 

Randevu için ilk olarak, Türkiye’deki dış temsilciliklerin internet sitesinde yer alan randevu sistemine giriş yapılması gerekiyor. Randevu bekleme listesine kayıt için, buraya bir mail yazılmalı. Başvuru formu, istenen belgeler ve randevu takvimi ile ilgili buradan hem bilgi alınacak hem de belgeler hazırlanacak. Ardından bununla ilgili başvuru sahibine bir maille cevap verilecek.

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

iDATA’DAN VİZE RANDEVUSU ALINACAK 

Öte ayndan, Vize almak isteyenlerin randevuları, başvuru tarih sırasına göre verilecek. iDATA adlı hizmet sağlayıcı, temsilciliklere yapılan başvuru sırasına göre randevu verecek ve vize başvurusu gerçekleşecek. Randevu başvurusu ücretsiz. Ancak vize başvurusu randevusunun onaylanması için 1000 TL alınacak. Bu, vize hizmet ücretinin bir bölümü olarak değerlendirilecek.

ARACI VE BAŞKA ACENTE YOK

Yapılan açıklama kapsamında, Alman vizesi veren ya da yardımcı olacağını söyleyen aracı ya da acentelere gerek olmadığı, bu işlemlerin sadece iDATA üzerinden yapılabileceği belirtildi. Yapılacak olan  2 aşamalı sistemde, vize isteyen bir kişi önce ilgili konsolosluğun internet sitesinden "vize randevusu" talepte bulunacak. Daha sonra ise randevu için mail geldiğinde, iDATA’ya başvuracak ve 1000 Türk Lirası  olarak randevu ücreti yatıracak, ardından da vize için gidip başvurusunu yapabilecek.

Noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam! Pasaport ücretleri ne kadar oldu?

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

 


Geri Dön