Kent Haberleri

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek. Türk doktorların akın ettiği Almanya; bilişim sektörü, mühendislik- mimarlık, taşımacılık, inşaat, havacılık alanında nitelikli personel arayışını sürdürüyor

Almanya'da uzman açığı bir türlü kapatılamıyor. Türk doktorların akın ettiği Almanya; bilişim sektörü, mühendislik- mimarlık, taşımacılık, inşaat, havacılık alanında nitelikli personel arayışını sürdürüyor.

Ülkede bu ihtiyacın yanında yeni bir personel açığı daha oluştu. Yeşiller'in baskısı ile birlikte, evlere artık ısı pompası olmadan gaz veya başka türlü bir ısıtma sisteminin takılamayacak olması, bir anda gözleri kaloriferci ve tesisatçılara çevirmiş durumda.

Almanya'da milyonlarca konutun sistemleri değişeceği için hemen hesaplamalar yapılmaya başladı. Bu kapsamda, 60 bin tesisatçı açığı olduğu açıklandı.

Peki, Türkiye’den Almanya’ya nasıl gidilir? İşte detaylar...

TÜRKİYE'DEN NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den Almanya’ya giderek çalışmak isteyen tesisatçıların, yalnızca bu alandaki kalfalık ya da ustalık belgeleri yetmeyecek. Aynı zamanda, bu alanda eğitim gördüklerini, yani meslek eğitimi aldıklarını ispat etmeleri gerekecek.

Yeni Nitelikli Göç Kanunu çıkmadan da bu belgeleri bulunan kişiler, Almanya'daki firmalara başvurabilecek ve B1 düzeyinde bir Almanca bilgisi ise vizeyi daha da kolay hale getirecek.

Tesisatçılar ve Kaloriferciler Merkez Birliği Genel Müdürü Helmut Bramann, bu kadar çalışanın yalnızca yeni tesisat kuran kişiler için değil, banyosunu ve sistemlerini modernize etmek isteyen kişiler için de gerekli olduğunun altını çizdi.

BÜTÜN EVLER DÖNÜŞECEK

Funke medya grubuna konu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulunan Rmann, şu ana kadar Alman tesisatçıların yılda 900 bin ısıtma sistemini modernize ettiğini, 1.2 milyon banyoyu yenilediğini ifade etti. Rymann, “Fakat yaşlanan bir toplumda bu alanda büyük istek var ve çalışan sayısı da yetersiz” şeklinde konuştu.

2022 senesinde Almanya'da 400 bin tesisatçının görev aldığı öğrenilirken, Avrupa'daki konutların yüzde 70'inin basit bir dönüşümle ısı pompasına uygun duruma geleceğini, diğerlerinin ise başta ısı yalıtımı ve yenileme masraflarına ihtiyaç duyacağı ifade ediliyor.

700 bin işçi zammında yeni gelişme! Tablo baştan sona değişti!

Temmuz zammıyla emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

BİM’de bayrama özel efsane indirimler! Siyah çay 69,50 TL, siyah zeytin 52,50 TL, tost peyniri 119 TL...