02 / 05 / 2024

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.



Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel’de açıklamalarda bulundu.

Schol, gerçekleştirilecek zirvede, Ukrayna’ya dayanışma gösterilmesine kapsamında eşgüdüm içinde yapılan desteğin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa’da da enerji güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Scholz, "Fiyatların uygun seviyede olması gerektiği açıktır. Gaz, petrol,kömür ve elektrik fiyatları düşmeli. Bu aynı zamanda tüm Avrupa'da herkesin ortak çabasını gerektiren bir şey." ifadesini kullandı.

Başbakan Scholz, bu konuda AB Komisyonu'nun sunduğu öneriler içinde memnuniyetini dile getirdi.

Başbakan Scholz, dünya piyasalarında gaz fiyatlarının düştüğüne işaret etti ve bu durumun Avrupa’ya daha hızlı yansıması gerektiğini aktardı.

Olaf Scholz, sorulan bir soru üzerine Almanya'nın AB’deki ülkelerle dayanışma ruhu içinde hareket ettiğini ifade etti.

Diğer birçok ülke gibi Almanya’nın yardım paketleriyle vatandaşlarını desteklediğini vurgulayan Scholz, 2023 ve 2024’te de vatandaşları gaz ve elektrik fiyatları konusunda destekleyebilecek durumda olacaklarını dile getirdi.

Bunun Fransa, İtalya, İspanya ve birçok ülkenin yaptığıyla aynı olduğunu belirten Scholz, "Dolayısıyla bu, Avrupa'da, başka birçok yerde de gördüklerimize çok iyi uyuyor ve aynı zamanda birlikte çalışmak için iyi bir temel oluşturuyor." diye konuştu.

Almanya Başbakanı ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!


Geri Dön