05 / 05 / 2024

Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Almanya Demiryolu Sendikası Çalışanları Sendikası (EGV) bir greve imza atıyor. Çalışanlar 14 Mayıs’ta 50 saatlik grevde olacak. 14 Mayıs Pazar saat 22.00’da başlayacak olan grev, 16 Mayıs gecesine kadar sürecek. 



Almanya Demiryolu Çalışanları Sendikası’nın aldığı karara göre 14 Mayıs saat 22:00’dan 16 Mayıs 00:00’a kadar 50 saatlik greve girilecek. Bu grevin nedeni ise yüksek enflasyondan dolayı işçilerin alım gücünün düşmesi. İşte detaylar... 

Alman demiryolu işçileri grevde 

EVG’den gelen açıklamaya göre Alman demiryolu şirketi olan Deutsche Bahn (DB) ve diğer şirketleri çalışanları, kendi aralarında asgari ücret konusunda yaşanan sıkıntıların devam etmesi sebebiyle sendikanın 50 saatlik bir uyarı grevi yapacağına ilişkin açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Grev 14 Mayıs Pazar saat 22:00’da başlayacak. 

EVG Başkan Yardımcısı Kristian Loroch, çalışanların sabrının sonuna gelindiğini açıklayarak toplam 50 saatlik bir grevin gerçekleşeceğini, işverenlerin onlara başka çare bırakmadığının altını çizdi. İşverenlerle yapılan üçüncü tur görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonucu grev kararı alındı. 

EGV üyeleri son 2 ayda demiryollarını durma noktasına getirecek grevler düzenlemişti. 

 


Geri Dön