İş Fırsatları

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. Yetkililer, Türkler için iş başvuru süreçlerinin kısaldığını belirtti

Almanya’da havalimanlarında beklenenden daha az Türk işçinin çalışmaya başladığı açıklandı. Yetkililer, Türkler için iş başvuru süreçlerinin kısaldığını belirtti.

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosun önüne geçmek için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor.

Alman basını, havalimanında büyük bir personel eksikliği yaşandığını belirtirken, beklenenden az Türk çalışanının geldiğine dikkat çekti. Bazı havalanlarının ise halen Türk işçi beklediği kaydedildi. Peki totalde kaç personel alınacak? İşçilerin maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

FRANKFUR HAVAALANINA 2 BİN TÜRK PERSONEL ALINACAKTI

Sputnik'te yer alan habere göre, sadece Frankfurt Havaalanı’na 2 bin Türk personel, diğerleriyle birlikte toplam 7 bin 200 Türk havaalanı çalışanı alınacaktı. Fakat 1.5 ayda yalnızca bir Türk işçinin işe başlaması dikkat çekmişti.

Almanya’da Yer Hizmetleri Sağlayıcıları İşverenler Derneği başkanı Thomas Richter, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’den 145, belki 150 çalışan yardıma gelecek” diye açıklama yaptı. Bu kişilerin özellikle Nürnberg ve Münih havaalanlarında görevlendirileceğini ekledi.

SAATLİK EN AZ 15 EURO ÖDENECEK!

Fakat Richter’in açıkladığı rakamlar, Almanya’nın beklentilerinin oldukça altında kaldı. 150 işçiyle çözümün ne kadar olabileceği sorusuna Richter, “Sonuçta, akut sorunları çözmek için bir fikirdi” yanıtını verdi.

Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel ise, gecikmenin sebebine dair Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıkamada, sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını belirtmişti.

Sadece özgeçmiş kontrolünün en az 6 hafta sürdüğü bildirilmişti. Fakat Richter, bu durumun da değiştiğini yazdı. "Birçok havalimanındaki durum, onay sürecini de hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı" dedi.
Türkiye’den gelecek işçilere saat ücreti olarak en az 15 euro verilecek. Alman havaalanlarında güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli açıkları bulunuyor.

İş arayanlara müjde THY’den geldi! Türk Hava Yolları pilot ve 2. Pilot alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kozyatağı Hali'nin sebze meyve fiyatları yayımlandı! Halde sebze meyve fiyatları kaç TL? 17 Ağustos 2022 fiyat listesi

Yurt dışına uçak bileti yalnızca 1 Euro! Son tarih bu gece