Ekonomi

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarında litre başına olarak 40 centin üzerinde artış meydana geldi. Almanya’da hükümetin akaryakıt için vermiş olduğu vergi indirimi desteğinin dün gece itibarı ile sona ermesi ile birlikte bu sabah motorin fiyatı 2, 30 avronun üzerine çıkmış oldu.Tüm bunlar ile birlikte 1, 75 civarında olan benzin de 2, 20 ve 2, 30 avro arasında satışa sunulmuş oldu

Dün 1, 90 avroya satılmış olan motorin, bugün bazı şehirlerde 2, 39 avrodan satılmaya başlandı. Tüm bunlar ile birlikte 1, 75 civarında olan benzin de 2, 20 ve 2, 30 avro arasında satışa sunulmuş oldu.

Benzin İstasyonları Birliği Sözcüsü Herbert Rabl, SWR televizyonuna yapmış olduğu açıklamalarda, büyük şirketleri hali hazırda satın alınmış olan ve dolayısı ile daha ucuz yakıtı pahalı fiyattan kullanmak ile suçladı.

Rabl, önümüzdeki haftalarda pompalarda büyük bir fiyat savaşı olacağını dile getirerek, "Büyük markalar akaryakıt indiriminden nerede ise veya tamamen vazgeçtiler, küçük markalar ise şimdi aynı şeyi yapmaktalar. Kimin galip geleceği konusunda bir çekişme içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Almanya medyasında ise hükümetin bu konuda bir adım içinde olmaması durumunda akaryakıt fiyatlarının 2, 50 avroyu geçeği yorumları gerçekleşti.

Şoke eden gelişme! Elon Musk’ın paylaşımı kripto para birimi oldu

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Bulunması imkansız olan telefon Xiaomi 11T Pro Hepsiburada’da! Bu telefonu bulamazsınız! 1 Eylül 2022 fiyat listesi