Dış Piyasalar

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi.  isimli sokağı satın alan Yıldırım S

Almanya’nın Rheinland Pflaz eyaletindeki Zweibrücken kasabasında, Siebenpfeifferstr. isimli sokağı satın alan Yıldırım S. isimli bir Türk, sokakta yaşayan Almanlara “Kapınızın önündeki bölümü benden satın almazsanız, sokağa kapatacağım” şeklinde yazı yolladı. 

Almanlar da, “Sokağımızı kapatıyorlar, kapıya çıkamayacağız” diyerek ülkenin çok okunan gazeteleri arasında yer alan Bild’e gitti. 

Geçmek isteyenden para isteyen Türk yatırımcı, sokak sakinlerine 3 Mayıs tarihine kadar süre tanıdı. 

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; başka bir kasabada oturan Türk yatırımcının, 100 metrelik sokağı 2500 Euro bedelle satın aldığı belirlendi. 

Ada/Parsel numarası 1588/11 olan sokağın, bölge yerleşime açılırken, bir kişinin malı olduğu ve 1990'lı yıllardan bugüne o kişinin elinde tuttuğu, neticesinde de açık artırmaya sunulduğu ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz sene sokağı alan Türk, “Evinize ve halen kullandığınız park yerlerine ulaşmak istiyorsanız, kullandığınız bölümü benden satın alabilirsiniz. Bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz” ifadelerinin yer aldığı bir mektup gönderdi. 

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL tavan ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 zammı tek tek hesaplandı! Hemen en düşük emekli maaşına bakın!

TOKİ'den Düzce'ye 48 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!