28 / 04 / 2024

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.



Alman IG BAU (İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun fiyatlı konut açığının giderek arttığını söyleyerek, uygun fiyatlı konut açığının bu yıl sonunda 700 binin üzerine çıkacağını umduklarını söyledi.

Almanya İnşaat-Tarım-Çevre sendikası Başkanı Robert Feiger, düzenlediği basın toplantısında, Almanya’da 2022 yılı içinde sosyal konut açığında yüksek göçe bağlı olarak yeni bir zirve görüleceğini söyledi.

Feiger, Alman hükümetinin sosyal ve uygun fiyatlı konut inşaatında katkı sağlamasını isteyerek, Alman hükümetinin 100 bini sosyal konut olmak üzere yılda 400 bin konut inşa etme hedefine bağlı kalmasını talep etti.

Feiger, “Sosyal konutların fiyatları, piyasadaki daire kiralarından daha uygun fiyatlı olması, kiraları aşağı çekiyor ve artan konut inşaatı da ekonomiyi destekliyor. Çifte kazanç.” dedi.

Almanya’da konut açığının bu yıl sonuna doğru zirve yapacağını ifade eden Feiger, söz konusu konut açığının yıl sonunda 700 binin üzerine çıkacağını hatırlattı.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön