29 / 04 / 2024

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.



Alman konut piyasasındaki kriz her geçen gün daha da giderek daha da artıyor. Almanya'da ortalama 600-700 bin arası konut açığı olduğu kaydedilirken, yeni inşaatların sürekli olarak artış gösteren maliyetler sebebiyle tamamlanamıyor olması krizi daha da derin bir boyuta getiriyor.

Empirica Araştırma Enstitüsü tarafından yayımlanan ve merakla beklenen emlak piyasası verilerine göre, Almanya'nın bazı bölgelerinde kiralarda patlama yaşanıyor. Söz konusu şirketin, 100'den çok reklam kaynağından 60 ila 80 metrekare arasındaki yenilenmiş konutların temel kiralarını analiz ettiği çalışmada, kiraların son 10 senede her bölgede yükseldiği anlaşılıyor.

Almanya da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

MÜNİH KENTİ ADETA REKORA KOŞUYOR

Maliyet trendine bakıldığı zaman yeni ve eski federal eyaletler arasındaki açık fark oldukça göze çarpıyor. Artı 49'da yer alan habere göre örnek olarak Bavyera, Hessen ve Kuzey Ren-Vestfalya'da kiralar Thüringen veta Saksonya-Anhalt'a göre daha yüksek bir oranda artış göstermiş. Brandenburg da bir istisna olarak federal eyaletler arasında 1. sırada yer alıyor. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmaya göre, başkentte kiralar neredeyse iki katına çıktı.

Metrekaresi yaklaşık olarak 5,50 Euro ile Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi en düşük kira oranına sahip olarak belirtiliyor. Münih'in kentsel bölgesindeki insanlar da metrekare başına yaklaşık olarak 19,40 Euro ile açık ara en yüksek kirayı ödemeye devam ediyor. Burada kiraların metrekare başına 6,50 Euro daha artış gösterdiği belirtiliyor.

GELECEK PEK DE AYDINLIK DEĞİL

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentte metrekare başına fiyat ulusal ortalamanın iki katından daha çok artış göstermiş. 10 sene içerisinde Köln ve Stuttgart'taki kiralar da Hamburg'dakinden daha hızlı bir şekilde artmış.

Konut inşaatlarında yaşanan krizler ve enflasyon da göz önüne alındığı zaman, artış gösteren kiraların bir süre daha Almanlar için kaçınılmaz sonuçlardan biri olmaya devam edeceği belirtiliyor. 

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Milli Emlak'tan 3 şehirde büyük fırsat! 26 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi alabilirsiniz!


Geri Dön