05 / 05 / 2024

Almanya'daki 10 bin odalı otelin hiç müşterisi yok!

Almanya'daki 10 bin odalı otelin hiç müşterisi yok!

Almanya’nın Baltık Denizi kıyılarına bakan ilginç bir sahili bulunuyor. Bu konudan daha ilginci ise Rügen ismiyle kıyıya paralel konumlanan bir otel. Otel 10 bin oda kapasitesine sahip..



Almanya’nın Baltık Denizi kıyılarına bakan ilginç bir sahili bulunuyor. Bu konudan daha ilginci ise Rügen ismiyle kıyıya paralel konumlanan bir otel.


Dünyanın en büyük oteli ünvanını alan bu otelin ise özelliği sizi çok şaşırtacak gib. 5 km’lik uzunluğa sahip otelin 10 bin adet odası bulunuyor. Böyle devasa bir otel 70 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen hiçbir zaman müşterileriyle buluşamamış.


Bunun ana nedeni ise Nazi Almanya’sı zamanında Hitler’in emriyle Prora ismiyle 1936 ve 1939 yılları arasında kurulmuş olması. Hitler’in bir yandan büyük bir savaş planı yaparken bu inşaatın bitmesine onay vermemiş olmasından bu otel hiçbir zaman müşterilerle dolamamış.

 

Savaş sonrası Batı Almanya ordusu tarafından karargah olarak kullanılan otel 1990’da Almanya’nın tekrar birleşmesinden sonra kaderine terkedilmiş. Bu projede 9 bin işçi çalışmış.


Milliyet Gazetesi 


Geri Dön