02 / 05 / 2024

Almanya'daki tepetaklak ev 30 Mart'ta ziyarete açılacak

Almanya'daki tepetaklak ev 30 Mart'ta ziyarete açılacak

Dünyanın tersine dönmüş olabileceğini düşünen tek siz değilsiniz



Ters duran çatısının üstünde yükselen bu evi görenler ufak bir şok yaşıyor. Banyodaki eşyalardan mutfaktaki meyve sepetine kadar evdeki bütün eşyalar zemine asılı duruyor! Almanya'da bir hayvanat bahçesinde ziyarete açılacak evi üç marangoz inşa etmiş. En çok banyoda zorlandıklarını, bunun yaptıkları en `deli iş' olduğunu söylüyorlar. Ev, Roald Dahl'ın Türkçe'ye `Bay ve Bayan Kıl' adıyla çevrilen `The Twits' adlı çocuk kitabından esinlenilerek tasarlanmış. `Çılgın ev' 30 Mart'ta ziyarete açılacak.
Radikal

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Tersine Dünya Oh Ne Ala!
Normal bir yaşamın dışına çıkma zamanı! Dünyaya düz bakmaktan `yorulanlara', tersten bir deneyim!

Almanya'nın Gettorf kentinde marangoz Gerhard Mordhorst ve ekibinin tasarladığı baş aşağı ev, adeta yerçekimine meydan okuyor. Bu ev için tasarlanan tüm eşyalar, tıpkı ev gibi ters duruyor. Yataklar, masalar, mikrodalga fırın, duvardaki resimler, aklınıza gelebilecek daha pek çok şey adeta başınız düşecekmiş gibi görünüyor. Aylarca süren uğraşlar sonucu bu çılgın evi yaratan marangoz ve çalışma arkadaşları, "Eşsiz bir şey yaratmak özel bir his" diye konuşuyor. Evin kapıları 30 Mart'ta ziyaretçilere açılıyor.
Milliyet

Baskı hatası değil bu ev gerçekten ters

Almanya'nın kuzeyindeki Gettorf bölgesinde bulunan bir hayvanat bahçesi için dekoratif amaçlı olarak yapılan 'ters ev' görenleri hayrete düşürüyor. Gerhard Mordhorst, Gesellse Splettstösser ve Manfred Kolax isimli üç marangoz tarafndan inşa edilen gerçek bir villa büyüklüğündeki ahşap evin yapımında çelik kirişler de kullanılmış. Evin içindeki eşyalar tavanın taban olarak kullanıldığı bir düzene göre yerleştirildi. Yedi metre yüksekliğindeki evin içine girenler başlarını yukarı kaldırdıklarında küvetten meyve kâsesine kadar bir evde olabilecek her şeyin asılı durduğuna tanık oluyor. Eşyalar arasında en ağırı ise 45 kilogram ağırlığındaki aynalı bir gardırop. Çalışmanın son derece zorlu geçtiğini söyleyen Mordhorst, "Sürekli görüntünün aksini düşünmek zorundaydınız" dedi. Marangoz Splettstösser de, "Emsalsiz bir şey yapmak harika bir his" dedi. Evin fikir babası ise Hamburglu yatırımcı Dirk Oster olduğu açıklandı. 'Ters ev' in hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısını arttırması bekleniyor.
Sabah


Geri Dön