Kent Haberleri

Almanya'dan şok karar! Depremzedelere vize kolaylığı sağlanacak!

Almanya depremzedelere vize kolaylığı sağlamak için görev gücü oluşturdu. İşte ayrıntılar...EuroNews'ta yer alan habere göre; Baerbock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'daki Türk ve Suriyeli ailelerin depremden etkilenen aileleri, "barınma veya tıbbi tedavi ihtiyaçları" için bürokratik olmayan yollarla geçici olarak yanlarına almalarına yardım etmek istediklerini belirtti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'de yaşayan Türkler ve Suriyelilerin Kahramanmaraş depreminden etkilenen yakınlarını Almanya'ya getirmeleri için vize işlemlerini kolaylaştırmak üzere "görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

EuroNews'ta yer alan habere göre; Baerbock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'daki Türk ve Suriyeli ailelerin depremden etkilenen aileleri, "barınma veya tıbbi tedavi ihtiyaçları" için bürokratik olmayan yollarla geçici olarak yanlarına almalarına yardım etmek istediklerini belirtti.

Baerbock, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Almanya Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarına hemen başlayan bir görev gücü oluşturduk. Amaç, depremden etkilenenler için vize prosedürlerini mümkün olduğunca bürokratik olmayan hale getirmek. Bunun için Türkiye`deki misyonlarımızda kadromuzu artırdık ve kapasiteleri yeniden tahsis ettik.” 

Diğer taraftan, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Kahramanmaraş'ın merkezindeki depremden etkilenen yakınlarını Almanya'ya getirmek için ülkede yaşayan Türkler ve Suriyelilere 3 ay süreyle vize kolaylığı sağlamayı planladığını açıkladı.

Daha önce Berlin Eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, eyalet hükümetinin, şehirde yakınları bulunan depremzedelerin Berlin`e gelebilmeleri için ülkeye giriş şartlarını ve vize alma koşullarını kolaylaştırma konusunda mutabık kaldığını açıklamış, bazı siyasetçiler de depremlerden etkilenenlerin Almanya`ya, yakınlarının yanına geçici bir süreliğine gelebilmelerinin sağlanmasını istediklerini duyurmuştu.

DEPREMDE SON DURUM NE?

6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 10 ilde büyük yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına neden olan 2 deprem meydana geldi. Depremin yol açtığı yıkım sonrası onlarca ülkenin katılım sağladığı arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Biz de bu haberimizde güncel ölü, yaralı ve kurtulan sayısı ile yıkılan bina sayılarını paylaşıyoruz.

DEPREMDE ÖLEN, YARALANAN, KURTULAN VE YIKILAN BİNA SAYISI!

Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!
Dikkat!..Dikkat!..E-Devlet'e giriş yapın! 700 TL parayı tıkır tıkır alın!
Doları olan olmayan dikkat!..Dikkat... Selçuk Geçer resmen açıkladı! Dolarda çılgın zirve geliyor!