Ekonomi

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. DW Türkçe’den Elmas Topcu’nun sorusuna cevaben yolladığı açıklamada Lidl, “Bahsettiğiniz 22 günlük Türkiye tatili Ocak 2023 ayı için 599 Euro’ydu ve karşılaştığımız talep sınırlı kontenjanımızı hemen aştı ve tükendi

Türkiye'de hararetli tartışmalara neden olan Alman indirim zinciri Lidl's Side tatilinin büyük ilgi gördüğü bildiriliyor. DW Türkçe’den Elmas Topcu’nun sorusuna cevaben yolladığı açıklamada Lidl, “Bahsettiğiniz 22 günlük Türkiye tatili Ocak 2023 ayı için 599 Euro’ydu ve karşılaştığımız talep sınırlı kontenjanımızı hemen aştı ve tükendi. Söz konusu tatili daha yüksek fiyata satın almak bile imkansız. Tur operatörlerimiz ile beraber, müşterilerimize bu cazip fiyatla daha fazla kontenjan sunabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Almanya'da, Lidl ve Aldi gibi süpermarket zincirleri, alışılmış ürünlerinin yanı sıra uzun yıllardır dünyanın farklı yerlerinde kısa ve uzun süreli turlar ve tatiller satıyor.

Ağustos'tan itibaren geçerli olan Lidl şirketinin en son broşürünün kapağında ide'de üç haftalık bir tatile yer verildi. Bahsi geçen tatilin kişi başına 799 euro yerine 599 euroya satılacağı açıklamıştı.

EN DÜŞÜK FİYAT

Söz konusu beş yıldızlı otelin  merkeze 7 km uzaklıktaki Side Kumköy'de yer aldığı ve Ocak 2023'te tatilin çift kişilik odada kişi başı 599 Euro'ya satılacağı bildirildi. Aynı odanın Şubat’ta 649, Nisan ayında 899, Mayıs ayında 999, Haziran-Eylül arasında 1399 ya da 1499 euroya ayırtılabileceği de kaydedildi.

DW Türkçe, tartışmalara neden olan üç haftalık tatil için Lidl’in o otelde ne kadar kontenjanı olduğunu belirten bir soru yöneltti fakat şirket bununla bilgi vermedi. Uzmanlar, şirketlerin genelde ucuza sınırlı kontenjan ayırtıp “…tan başlayan fiyatlarla” şeklinde en ucuz fiyat reklam yaptığına dikkat çekiyor ve söz konusu Side tatilinin kontenjanının da muhtemelen çok sınırlı olduğu iddiasında bulunuyor.

Doların 12 gün sonra göreceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Bomba patlamadan, hemen bakın!

Ailelere müjde! Halkbank az önce açıkladı! Başvuran herkese anında hediye! Hemen bakın, kaçırmayın!

Milyonlarca kişiye müjde! 22 Eylül'de son buluyor! Paralar anında iade! Görmeyen, duymayan kalmasın!