Konut

Alpafen iki yeni serisini tanıttı!

1993 yılında Kayseri'de kurulan Alfapen, PVC pencere kapı sistemleri konusunda hizmet veriyor

Sektörde yapılmayanı yapmaya ve farklı olmaya çalıştıklarını belirten Alfapen Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Muammer Yücel, firmanın yeni ürünleri 'Smartwin' ve 'Yeni Sürme' serisi hakkında bilgi verdi.

Bize Alfapen'i biraz anlatır mısınız?
Alfapen, 1993 yılında Kayseri'de kurulmuş, PVC pencere kapı sistemleri konusunda, bu işi olması gerektiği gibi yapan firmalardan biridir. Kurucu ortakların alt yapısı, pencere ve kapı üretiminden geldiği için PVC pencere sektöründe 'farklı bir konsept yakalayalım, şimdiye kadar yapılmayanı yapalım, farklı olalım' diyerek başladık bu işe. Çıktığımız bu yolculukta farklı olmayı da başardık. Bizim ürünlerimizin piyasadaki ürünlerden farklı olduğunu bu piyasayı bilenler ve takip edenler çok iyi bilir. Alfapen üretimine başladığı günden bu güne her zaman üretiminde yenilikçi bir yapıya sahip olmuştur. 17 yıllık geçmişimizde müşterilerimizin taleplerini sürekli göz önünde bulundurarak ve kaliteden ödün vermeden bu işi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Smartwin nasıl bir profildir ?
Smartwin, iç ve dış yüzeyde PVC profil ile ortada alüminyumun birbirine preslenerek elde edildiği kompozit bir profildir.

Diğer standart olarak üretilen PVC profillerden farkı nedir?
Smartwin'de standart PVC profillerde kullanılan destek sacının yerine, özel üretilmiş alüminyum profil kullanılmaktadır. PVC ve alüminyum profiller birbirlerine preslenerek Smartwin üretildiği için pencere ve kapılardaki tüm profil boyunca aynı sağlamlığa sahip olmaktadır. Smartwin üzerine gelen rüzgar yükü ve diğer yüklere karşı PVC ve aliminyum profil birlikte direnç göstermektedirler. Aynca köşelerde alüminyum profil içerisine konulan ekstra destek takozları ile yapılan kaynak neticesinde hem alüminyum profiller birbirine takozla kaynatılmış olmakta ve hem de 700 kg'lara ulaşan köşe kırılma mukavemetine sahip olmaktadır. Pencerelerde atalet hesaplamaları yapılırken hassas eleman orta kayıt profilleridir. Orta kayıtlarda max. orta kayıt yüksekliğinin 300'del'ikadar eğilmesine müsaade edilmektedir. Fazla eğilmesi durumunda pencereler zarar görebilecek ve işlevini tam yapamayacaktır. Laboratuarımızda özel olarak hazırlanmış rüzgar yükü  test simülatöründe yapılan eğilme testlerinde Smartwin profilleri normal PVC profillere nazaran standartlarda izin verilen max. L/300 sehime ulaşmak için 4 kata kadar daha fazla dayanım sergilemektedir.

Smartwin'in son kullanıcılara avantajı nedir ?
Smartwin profilleri ile yapılan pencere ve kapılarda hem PVC nin tüm esnekliğini ve şıklığını hem de alüminyumun tüm sağlamlığını ve rijitliğini bulabilirsiniz. Smartwin pencere üretimi esnasında oluşabilecek destek sacı unutulmasını engelleı destek sacı vidalaması olmadığı ve presle kenetlendiği için noktasal değil tüm profil boyunca aynı sağlamlığa sahiptir. Alüminyum! destek profilleri köşelerde özel kaynak takozları ile birbirine birleştirilir. En önemlisi de kullanıcısının aklında soru işareti kalmasını engeller. Çünkü fabrikasyon olarak üretilen kompozit bir profildir. Köşeleri ekstra takozla! kaynaklı bağlantıları ve birbirine presli PVC ve alüminyum süper bir ikili olarak görevlerini tam yaparak pencerelerin ve kapıların ebattan] dolayı esnemesini önler. Kompozit malzeme rijitliği dolayısıyla özellikle de büyük ebatlı pencere ve kapılarda esneme olmadığı için mükemmel çalışma sağlar. Smartwin çok özel pencere ve kapı yaptırmak isteyenlerin profilidir. Smartwin çok özel bir ürün. Sektörde yenilik sayılabilecek bir ürün.

Yeni Sürme serisinin özelliği nedir?
Yeni Sürme serimiz, 30 mm'lik cam kullanılabilen ve tek tırnaklı çıta yapısına sahip, büyük ebatlı sürme kapılar yapılabilen bir sistemidir. Armada seri profilleri ile tam uyumluı ve tüm armada serisinin çıtaları kullanılabiliyor.; Yani armada serisini 'Yeni Sürme' kanat üzerine orta kayıt olarak kullanıp istenirse iç taraftaki sürme kanat üzerine armada seri açılır kanat yapılabiliyor. Çift cam arasına jaluzi ve plise perde konulabiliyor. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerimizde çok talep gören bir ürün. Komple sistem olarak yenşlenmiş bir sürme sistemimiz var.
Hürriyet PVC