Kim Kimdir?

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar... İlk ve ortaöğrenimini Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden lisans derecesi aldı

Alpaslan Kavaklıoğlu, 1962 yılında Niğde'de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden lisans derecesi aldı.Kariyerine 1986 yılında Tunceli kaymakam adayı olarak başlamış ve Ankara/Şereflikoçhisar, Tokat/Artova, Gaziantep/Araban, Adıyaman/Besni, Denizli/Serinhisar, Kayseri/Yahyalı Kaymakamlıklarında görev yaptı. 1992 Erzincan depremi ve 1999 Marmara depremi sırasında Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Peki, Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Daha sonra 2000-2002 yıllarında İçişleri Bakanlığı Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği görevlerinde çalıştı. 2003-2008 yılları arasında Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış ve Japonya'da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan'da toplum kalkınması konularında eğitimler aldı. Aynı dönemde Japonya ve Türkiye arasındaki Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de üstlendi.

Alpaslan Kavaklıoğlu, 2011-2018 yılları arasında 24., 25. ve 26. Dönem Niğde Milletvekili olarak görev yaptı. Parlamentoda çeşitli komisyonlarda üyelik ve sözcülük yaptı, AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Ayrıca Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (ASELSAN) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da aktif görevlerde bulunmaktadır.

Alpaslan Kavaklıoğlu'nun başarılı ve çeşitli görevleri, kamu yönetimi ve siyaset alanındaki uzmanlığını göstermektedir. Halen aktif olarak görevlerine devam etmekte ve ülke yönetimine katkı sağlamaktadır.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!
Yakıt harcamalarında büyük tasarruf fırsatı! Halkbank'tan 90 TL hediye kampanyası!
Haziran ayının en hızlı orta segment android telefonları!
İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Hemen buraya bakın...