29 / 04 / 2024

Alper Doğruer: Isı yalıtımının önündeki engel yüzde 18'lik vergi!

Alper Doğruer: Isı yalıtımının önündeki engel yüzde 18'lik vergi!

Alper Doğruer, ısı yalıtım sektöründeki en önemli sorunun yüksek vergi oranı olduğuna dikkat çekerek, "Yüzde 18 oranında uygulanan KDV azaltılmalı hatta mümkünse kaldırılmalı" diye konuştu



Dıştan ısı yalıtım sistemleri  konusunda eğitim, pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunan Mardav Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Doğruer, sektördeki en önemli problemin vergi sistemi olduğunu belirterek, "Yüzde 18 oranında uygulanan KDV (Katma Değer Vergisi) azaltılmalı hatta mümkünse kaldırılmalı" dedi. Doğruer, gelecek yıllarda sektörde büyüme öngördüklerine işaret ederek, bu büyümeyi getiren gelişmelerin en başında da bilinç gelişiminin geldiğini söyledi.

TEŞVİKLE ÖZENDİRİLMELİ'
Artık tüm son kullanıcıların kullandıkları enerjinin metrekare maliyetini üç aşağı beş yukarı farkında olduğunu ifade eden Doğruer, yeni çıkan binalarda Enerji Performans Yönetmeliği ile de bu bilincin artacağını vurguladı. Tüketicinin bilinçli olması gerektiğinin altını çizen Doğruer, şöyle konuştu: "Tüketicinin bilinçli olması gereklidir. Ürünün uygulama garantisi var mı, CE'si var mı mutlaka işi verirken incelemelidir. Ayrıca, sektördeki en önemli problem vergi sistemidir. Yüzde 18 oranında uygulanan vergi azaltılmalı halta mümkünse vergi kaldırılmalı. Son kullanıcılar vergi indirimi vs. gibi teşviklerle yalıtıma ve tasarrufa özendirilmelidir"

Üç devden Mavi Kale işbirliği

XPS malzemelerinin mucidi ve dünya pazar lideri Dovv Chemical, Mardav A.Ş. ve yapı kimyasalları ve cephe kaplamaları üretiminde uzman Kalekim A.Ş., yaptıkları işbirliği sonucunda bir mantolama paket sistemi olan "Blue'Safe. Mavi Kale"vi varattı. Binaların dıştan yalıtılarak ısı kayıplarının azaltılması ve yapının korunması amacı ile geliştirilen Blue'Safe Mavi Kale mantolama paket sistemi, DOVV Chemical'ın dıştan duvar uygulamaları için özel olarak ürettiği "Shapemate IB" ısı yalıtım levhaları, sisteme uvumu ve Derformansları test edilmiş Kalekim'in özel olarak yapıştırma harcı Kalefiks, sıva harcı "Kaleplast", file, dübel, köşe profili ürünlerinin yanı sıra dış cephe kaplamalarında uzman Kaleterasit son kat kaplama seçenekleriyle cepheler için tam bir çözüm sunduğu belirtildi.
Habertürk


Geri Dön