14 / 05 / 2024

Alstom Grid, Irakın enerji şebekesi ihalesini aldı!

Alstom Grid, Irakın enerji şebekesi ihalesini aldı!

Alstom Grid,  lider bir Türk enerji şirketi olan Çalık Enerji tarafından Irakta inşa edilmekte olan iki enerji santralinde kurulacak elektrik iletim ekipmanının tedariki için, Çalık Enerjiden 80 milyon Avro  tutarında bir ihale aldı...



GIS trafo merkezlerinin ve güç traformatörlerinin2 tedarikini kapsayan ihale sözleşmesi, ülkeye 10.000 MWnın üzerinde enerji üretim kapasitesi ilave etmeyi amaçlayan Enerji Bakanlığının Mega Deal3 projesi çerçevesinde imzalandı. Doğal gaz/akaryakıt enerji santralleri, yeniden yapılandırma ve inşa etme sürecinde Irakın artan enerji talebini karşılamak açısından çok önemli.

Al-Khairat ve Nainawanın gaz yakıtlı güç santrallerinden elektrik iletmek üzere Alstom Grid tarafından tedarik edilecek trafo merkezleri ve ilgili ekipmanlar, tamamlanmalarının ardından, şebeke aracılığıyla 2000 MWlık ek yeni bir üretim kapasitesi iletme yoluyla bölgenin gelişimine katkıda bulunacak. Projenin işletmeye alınması, Haziran 2012de ikinci aşaması ise Ekim 2012de olacak şekilde planlandı.

Alstom Başkanı ve CEOsu Patrick Kron şunları ifade etti: Irak, altyapı, petrol ve gaz ve kamu elektrik hizmetleri konusunda büyük inşaat planlarına sahip, bölgedeki en dinamik ülkelerden biridir. Alstom, Irakın ekonomik gelişimini desteklemekten gurur duymakta ve uzmanlığı müşteriye ulaştırarak stratejik ortaklıklarını geliştirmeyi planlamaktadır. Bu prestijli proje, Alstomun her zamankinden daha büyük olan gereksinimlere, müşteriye değer katan çözümlerle yanıt verme becerisini ortaya koymaktadır.

Çalık Enerji Hakkında
Bir Çalık Holding kuruluşu olan ve 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Çalık Enerji;  Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Irak, Balkanlar, Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri, Orta Doğu Ülkeleri ve Kuzey Afrika gibi geniş coğrafi alan üzerinde çok önemli projelere imza atmıştır. Hidroelektrik santralleri, doğal gaz kombine çevrim santralleri, petrol boru hattı ve rafineri projelerinin mühendislik ve inşaatı alanlarında faaliyet gösteren şirket aynı zamanda petrol ve doğal gaz araştırma, üretim, nakliye ve dağtım servisleri alanlarında da hizmet vermektedir.

Alstom Hakkında
Alstom enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı sistem altyapısı alanlarında global bir liderdir; yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleyen kurumdur. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini inşa etmektedir. Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra, Alstom enerji iletimi için, akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunmaktadır. Grup 70ten fazla ülkede 93,000 çalışana sahiptir ve 2009/10 döneminde 23 milyar Euro* üzerinde satış rakamına ulaşmıştır. (*Proforma rakamlar)

Alstom Grid, elektrik şebekeleri alanında 100 yılı aşan bir uzmanlığa sahiptir. Kamu elektrik kuruluşları, elektrik yoğun endüstri alanları ve enerji ticaretine yönelik çözümlerin tümünde Alstom Grid, müşterilerinin projelerine güç katar.  2010/11de yaklaşık 4 milyar Avroluk satış cirosu olan Alstom Grid, elektrik iletim sektöründe en önemli 3 şirketten biridir. Şirket, tüm dünyada 20.000 çalışana ve 90ın üzerinde imalat ve mühendislik tesisine sahiptir. Geliştirilen Smart Grid (akıllı şebeke) sistemiyle Alstom Grid, enerji üretimi, iletimi ve dağıtım şebekelerini içeren enerji değer zincirinin tüm alanlarına yönelik ürünler, hizmetler ve bütünleştirilmiş enerji yönetimi çözümlerini büyük ölçekli son kullanıcılara sunmaktadır.


Geri Dön