27 / 04 / 2024

Alt gelir grubunun tamamı ev sahibi olacak!

Alt gelir grubunun tamamı ev sahibi olacak!

(TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de inşa edilecek konutların kura çekimi töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak'' dedi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de inşa edilecek konutların hak sahipleri noter huzurunda çekilen kurayla belirleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; sosyal Konut projesi kapsamında İstanbul Kayaşehir için  TOKİ  kura çekilişi canlı yayında başladı. Canlı yayına katılan önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi:

''Medeniyetimiz geleceğe uzanacak''

''Yeni konutları vatandaşlarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şehirlerimizi değerli kılan o şehirlerin oturanlarıdır. Ecdadımızın yadigarı bu inançla medeniyetimizi geleceğe uzandıracak şehirler için çalışmalar ve projeler yapıyoruz. Bugün 2 bin 338 konutumuzun kurası için bir araya geldik. Aynı heyecanı bizler de yaşıyoruz. İmar barışı süremiz dolmuştu, 15 Haziran'da. Ödeme süremiz 30 Haziran'da doluyor. İmar barışından 10 milyon vatandaşımız başvurdu. Vatandaşlarımız faydalansın diye Ziraat Bankamız hafta sonu da açık olsun.''

Alt gelir grubunun tamamı ev sahibi olacak!

''Alt gelir grubu ev sahibi olacak''

Bakan Kurum, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Vatandaşlarımız imar barışı ödemelerini böylelikle yapabilecek. Sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip, vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. Yarın kuramız devam edecek. Sosyal konut kadar kentsel dönüşüm de elzem, sahada da fiilen icraata geçtik. Vatandaşımızın mağdur olmaması adına birçok düzenleme yaptık. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız konutu çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak.''


Geri Dön