Ekonomi

Alternatif Bank’tan İK alanında dev adım! Banka çalışanları 4 hafta ofis dışından çalışabilecek!

Alternatif Bank Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak ‘Alternatif Yaz’ uygulamasını başlattı. Genel müdürlük çalışanları, yaz aylarında 4 boyunca ofis dışından çalışabilecek.Hatta birçok sektörde hibrit çalışma modeli işverenler tarafından da desteklenen kalıcı bir modele dönüştü

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma salgın riski ortadan kalkmasına rağmen bazı işyerlerinde halen devam ediyor. Hatta birçok sektörde hibrit çalışma modeli işverenler tarafından da desteklenen kalıcı bir modele dönüştü. Yeni çalışma modeli çalışanları da mutlu ediyor.

Alternatif Bank bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak ‘Alternatif Yaz’ uygulamasını başlattı. Geçen yıl ilk kez başlatılan uygulama kapsamında, halen hibrit sistemde çalışan Alternatif Bank genel müdürlük çalışanlarına, yaz aylarında 4 hafta boyunca ofis dışından çalışma imkanı sunduğunu açıkladı. Yaz uygulamasının sadece İstanbul ile sınırlı olmadığı, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün çalışanların bu uygulamadan yararlanabileceği belirtildi.

Alternatif Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hale Ökmen Ataklı, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, hem uzaktan çalışmayı hem de esnek çalışmayı birlikte sunan yeni nesil çalışma modeli AlterFlex ile çalışanlarına kolaylık sağladıklarını dile getirdi.

PANDEMİDE DENEYİMLEDİK

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren hibrit çalışma modelinin bugün artık birçok sektörde kalıcı hale dönüştüğünü ve çalışanlar nezdinde büyük karşılık bulduğunu söyleyen Ataklı, uzaktan veya evden çalışmanın daha önce geniş ölçekte deneyimlendiğini hatırlattı. Bu modelin başlangıçta bazı tereddütleri de beraberinde getirdiğini kaydeden Ataklı, ancak uzaktan çalışma modelinin doğru tasarlanıp yönetilen bir yapıya dönüşmesi halinde verimlilik ve performans açısından hem çalışanlara hem de kurumlara artı değer kattığının görüldüğüne işaret etti.

Pandemi döneminde uzaktan çalışma modelinin başarıyla uygulandığını ve AlterFlex adlı esnek çalışma modelini hayata geçirdiklerini kaydeden Ataklı, temel hedeflerinin çalışanların iş ve yaşam dengesini korumak olduğunun altını çizdi. Bu model kapsamında; banka çalışanları haftada iki gün uzaktan çalışabiliyor ve mesai saatlerini esnetebiliyor.

Alternatif Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hale Ökmen Ataklı, ‘Alternatif Yaz’ uygulaması ile de genel müdürlük çalışanlarına yaz döneminde, tercih edecekleri ay içinde 4 hafta boyunca kesintisiz uzaktan çalışma imkanı sunduklarını söyledi. Böylece çalışanların benzer modellerden farklı olarak uzaktan çalışma sürelerini parçalı zamanlar yerine bir bütün şeklinde kullanabildiği belirtilirken, banka tarafından sunulan avantajlı yan haklarıyla, dengeli bir iş-sosyal hayat ritminin huzurunu yaşadıkları kaydedildi.