Altın & Gümüş

Altın 15 gün sonra bu rakamı görecek! Hemen bakıp öğrenin

Altının hangi yöne gideceği çok merak ediliyor. Analistlerden de altın rakamlarının gideceği yöne ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. İşte analistlerin 15 gün sonrasına ilişkin yaptıkları altın tahmini... Altın fiyatlarına göre alım satım yapan yatırımcılar, altının yönüyle ilgili gelişmeleri anbean takip ediyorlar

Altın fiyatlarının nasıl seyir alacağı başta vatandaşlar olmak üzere yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Altın fiyatlarına göre alım satım yapan yatırımcılar, altının yönüyle ilgili gelişmeleri anbean takip ediyorlar. İşte tam da altın yatırımcılarının işine yarayacak bilgiler çok az önce geldi. Analistler, 15 gün sonrası için dikkat çeken tahminlerde bulundu. 

"EYLÜL'DE EN YÜKSEK SEVİYE"

Analistler, altın fiyatlarının eylül ayında da daha çok dalgalı geçeceğini düşünüyor. Yani analistlere göre eylül ayında daha önceden beklendiği gibi gram altın fiyatı 1500 TL gibi rakamlara vurmayacak. Eylül ayı gram altın için önemli bir test ayı olacak. Gram altının bu ay içerisinde 1100 seviyeleriyle 1200 TL seviyeleri arasında gidip geleceği tahmin ediliyor. 

İSLAM MEMİŞ DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Altınla ilgili yaptığı nokta tahminlerle bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş de altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Memiş, konuyla ilgili şunları söyledi: 

"Yani, TCMB’nin yıl sonunda faiz artırıp artırmayacağı merak konusu. Kişisel beklentim faiz artırmak zorunda kalacağı yönünde. TCMB, perşembe günü faiz kararını açıklayacak ve bir sürpriz yapmazsa faizleri pas geçecek.

Dün akşam Fed’in FOMC tutanakları açıklandı. Fed’in Temmuz toplantısına ilişkin toplantı tutanaklarında Eylül’de 75 baz puan faiz artırımı yapıp yapmayacağının sinyali aranacak.

Kişisel beklentim Fed’in Eylül’de 50 baz puan faiz artırımı yapacağı yönünde.

Yeni haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL kuru, 18-14-18,18 lira aralığında kalmayı sürdürebilir. Aşağı yönlü trendin devam etmesini 17,65’e kadar gerileme ihtimalini yüksek görüyorum. Yükselişlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum.

Altının gram fiyatı, dolar/TL kurundan destek alarak güçlü duruşunu koruyor. Gram altın yatırımcısı dolar/TL kurunu takip etmeli.

Altının gram fiyatında ay sonuna kadar 1.012 lira seviyesinin test edilmesini bekliyorum."