29 / 04 / 2024

Altın alacaklar dikkat! Yatırım yapayım derken dolandırılmayın!

Altın alacaklar dikkat! Yatırım yapayım derken dolandırılmayın!

Altın alacaklara sahte altın konusunda bir uyarı geldi. Finans Analisti İslam Memiş, altın alırken nelere dikkat edilmesi, gerçek altında rengin ve hafifliğin nasıl olması gerektiğini paylaştı. İşte detaylar...



Altın, ‘güvenilir liman’ olmaya ve her geçen gün yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu nedenle, altın alımları da gün geçtikçe artıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada altın alımlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

İşte A Haber’e konuşan İslam Memiş'in öne çıkan açıklamaları:

"Altın fiyatlarında sert inişler ve artışlar olduğunda ya da düğün sezonunda yine kalpazanlar devreye giriyor ve bu nedenle, altında tam olarak anlamayan kişiler de dolandırılıyor. Son zamanlarda özellikle internetten satılan altınlar öyle dikkat çekici bir sistem kullanıyorlar ki tıpkı bir rafine gibi çalışıyorlar. Yani birebir aynı taklit ürün yapıyor.

 Altın alacaklar dikkat! Yatırım yapayım derken dolandırılmayın!

Bu yüzden insanlar internet üzerinden sipariş verip aldıktan sonra dolandırılıyor. Artık insanların altının sahte olup olduğunu gözüyle ayırt etmesi imkânsız hale geldi. Şu anda gram altın bin 730 TL. Külçe altının değeri ise 1 milyon 730 bin TL. Fakat altında gelen ithalat sınırlaması ile beraber yine internet üzerinden altın satışı konusunda ucuz altın arayışı oluyor. Kesinlikle düşük fiyata bir altın satışı olmaz. Düşük fiyatlarla vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşer.

 Altın alacaklar dikkat! Yatırım yapayım derken dolandırılmayın!

'DOLANDIRICILAR İNTERNET ÜZERİNDEN DEVREYE GİRİYOR'

Yarım ve 0,25 gram altına ilişkin üretim yasağı geldi. O yüzden, kalpazanlar internetten devreye giriyor. Daha ucuza satışlar yapmaya kalkıyor. Fakat insanlar gözüyle ayırt edemediği için dolandırıldığını anlamıyor. Ama kuyumcuya bozdurmaya geldiğinde bunu anlayabiliyor.

100 ve 50 gram paketli altınlarda içine gümüş ya da bakır koyuyorlar. İnternetten satıyorlar. İnsanlar bu gibi alışverişler devamlı alışveriş yaptığı kuyumcuları seçmeli. Özellikle düğün sezonunda çeyrek altınların sahte olarak satışı çok yaşanıyor. Dikkat etmek lazım. Çeyrek altın bugün 2 bin 580 TL bandındayken, internet sitelerinde 2 bin 750 TL yazıyor. İnsanlar bunu ucuz olduğu için alıyor. Fakat dolandırılıyor. İnsanların bu takı grubuna mutlaka dikkat etmesi lazım. Eğer çekme altında damgalar yoksa asla alınmamalı."

Memur ve memur emeklisine son dakika yüzde 43.12 zam müjdesi! Kalem kalem hesaplandı!

O bankadan müşterilerine ilk ve son kez 2 bin 600 TL cep harçlığı! Hemen başvuruyu yapıp paranızı alın!

ŞOK’ta okul şenliği başladı! Kırtasiye seti 29,95 TL, yapışkanlı not kağıdı seti 29,95 TL, resim defteri 19,95 TL...


Geri Dön